Peste 8400 de pensionari călărăşeni beneficiază de serviciile oferite de Casa de Ajutor Reciproc

Print Friendly, PDF & Email

pensionari sPentru pensionarii călărăşeni, viaţa cotidiană a devenit un adevărat slalom între obligaţiile şi grijile inerente. Având venituri reduse, cu greu reuşesc să facă faţă tuturor cheltuielilor ce trebuie să le asigure condiţiile de trai.  Cu toate acestea, singura instituţie care le acordă un sprijin binevenit este  Casa  de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Călăraşi. Datorită  serviciilor  pe care le oferă,  această instituţie este tot mai căutată de pensionarii călărăşeni. La ora actuală, CARP numără peste 8400 de membrii, iar bugetul acestei instituţii se ridică la 73 de miliarde de lei vechi. În  cadrul Adunării Generale ce avut loc la finele săptămânii trecute, a fost prezentată activitatea instituţiei. În faţa pensionarilor călărăşeni, preşedinta CARP, prof. Gabriela Truică  a detaliat toate aspectele ce ţin de activitatea instituţiei, dar şi acţiunile cultural –sociale  în care sunt implicaţi tot mai  mulţi pensionari călărăşeni. Pe lângă împrumuturile care se acordă la dobânzi rezonabile, CARP  a venit în sprijinul membrilor săi cu175 de  ajutoare sociale, cu subvenţii la biletele de tratament, dar şi cu ajutoare de deces. În marea familie a pensionarilor călărăşeni sunt  organizate şi o serie de acţiuni deosebite. În luna mai a acestui an, vor fi sărbătoriţi137 de  pensionari octogenari, dar şi cei care au împlinit venerabila vârstă de 90 sau 100 de ani. Şi, ca în fiecare an, vor fi aniversate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Cu toate acestea, există şi problemele inevitabile, care ţin de recuperarea restanţelor la împrumuturi . Aşa cum a precizat  preşedinta Truică,  la ora actuală, există peste 1000 de restanţieri care nu au reuşit să ramburseze împrumuturile, în cazul acestora, luându-se unele măsuri coercitive. Dar, lăsând la o parte acest aspect, mai puţin îmbucurător, membrii CARP sunt implicaţi într-o serie de acţiuni socio-culturale.  În fiecare săptămână, la Centrul de Zi sunt organizate acţiuni culturale sau întâlniri cu  repezentanţii instituţiilor publice,  pe diverse teme de interes public. Însă acţiunile culturale sau recreative atrag cel mai mult pensionarii călărăşeni .

Participarea la unele evenimente festive  sau  în cadrul  unor excursii,  au făcut ca pensionarii să uite  grijile de zi cu zi,  reuşind astfel să retrăiască bucuria vieţii.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Deputatul Daniel Florea vicepreședinte al Asociației Parlamentarilor Social Democrați

vin apr. 12 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Miercuri, 10 aprilie, a avut loc la București prima adunare generală a ASOCIAȚIEI PARLAMENTARILOR SOCIAL DEMOCRAȚI, eveniment desfășurat la Palatul Parlamentului. În cadrul adunării deputatul PSD de Călărași,DANIEL FLOREA, a fost ales în funcția de vice-președinte. ASOCIAȚIA PARLAMENTARILOR SOCIAL DEMOCRAȚI își propune să sprijine procesul […]