Peste 38.000 de călărășeni vor primi carne de porc, zacuscă, dar și alte produse prin PEAD

Print Friendly, PDF & Email

PEADÎncepând cu 1 august, în județul Călărași a debutat un nou an de derulare a Programului european de furnizare ajutoare alimentare în beneficiul persoanelor cele mai defavorizate (P.E.A.D.)

Instituit prin H.G. nr.600 / 2009, cu completările și modificările ulterioare, programul se adresează persoanelor cele mai defavorizate din județ, stabilite din rândul:

– familiilor si persoanelor singure care au stabilit prin dispoziție scrisa a primarului dreptul la un venit minim garantat in baza Legii 416/2001

– șomerilor care beneficiază de indemnizație de șomer

– pensionarilor sistemului public de pensii ale căror drepturi obținute din pensie sau după caz pensii cumulate se afla sub 400 lei/luna

– persoanelor cu handicap grav si accentuat, adulți si copii, neinstituționalizați

– veteranilor si văduvelor de război, persoanelor deportate politic sau care au fost persecutate de regimurile instaurate in România, cu începere de la 6 septembrie 1940, până la 6 martie 1945, luptătorilor care au contribuit la victoria Revoluției din decembrie 1989.

Numărul total al beneficiarilor programului, în județul Călărași, este de aproximativ 38.000 de persoane (12,3 % din populația județului), cei mai mulți beneficiari fiind din municipiul Călărași (4.800 de persoane) și cei din municipiul Oltenița (1.800 de persoane).

Astfel, în acest an vor fi distribuite nouă produse alimentare (faina, mălai, paste făinoase, ulei, roșii in bulion, zacusca, conserva de porc, miere si zahar) a căror valoare totală este de 3,6 milioane lei (820.000 de euro).

De menționat că, în raport cu anul trecut, au fost înlocuite produsele: orez, biscuiți, fasole boabe, mazăre si bulion pastă, fiind introduse, în schimb, conserva de porc, zacusca și mierea, conform declarației directorului Direcției Dezvoltare Regională, din cadrul Consiliului Județean, Daniel Ștefan.

De menționat că produsele sunt distribuite prin intermediul primăriilor.

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călărași se pregătește de Ziua Marinei

joi aug. 8 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Ca în fiecare an, pe data de 15 august, Primăria municipiului Călărași oraganizează “Ziua Marinei”. Și în acest an, se vor desfășura parade ale ambarcațiunilor cu motor sau cu rame, concursuri de pescuit, desene pe asfalt, precum și Cupa Marinei la fotbal, cea de-a cincea […]