Peste 300 de elevi călărăşeni au participat la concursul ,,Ce poti face din capace de PET?”

Print Friendly, PDF & Email

Duminică,1 iunie, pe platoul din faţa Prefecturii Călăraşi, aproximativ 340 de elevi s-au întrecut într-o competiţie inedită, arătând  astfel că le pasă de mediul în care trăiesc. Concursul intitulat “Ce poţi face din capace de PET?” a fost organizat de către Consiliul Judeţean şi a avut drept scop promovarea proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi”. Concursul  a avut ca temă protectia mediului şi a constat în realizarea de mozaicuri din capace de PET, de către echipe formate din elevi ai claselor V-XII din instituţiile de învăţământ din întreg judeţul Călăraşi. În acest fel, elevii călărăşeni şi-au arătat ingeniozitatea şi creativitatea prin   mozaicuri multicolore  pe care le-au realizat din capace de PET, toate transmiţând un mesaj comun, şi anume, necesitatea protejării tuturor factorilor de mediu dar şi importanţa colectării selective şi reciclării deşeurilor.  Toate cele 34 de lucrări înscrise în concurs au primit punctaje din partea  juriului format din 5 reprezentanţi  de la  Consiliul  Judeţean Călăraşi, Agenţia de Protecţie a Mediului, Inspectoratul Judeţean Şcolar, Asociaţia „Viitor  Plus” dar şi din partea presei locale. Cel mai mare punctaj au primit mozaicurile care au avut cel mai bun mesaj, cel mai frumos aspect dar şi cele care au avut cel mai mare număr de capace de PET. Fiecare lucrare a avut minim 5000 de capace de PET.

Fericiţii câştigători ai   locului 1 au fost cei 10 elevi de la Şcoala Gimnazială Belciugatele care au primit câte o bicicletă.

Locul 2 a fost ocupat de echipajul  de la Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu din Călăraşi, ai cărui elevi au primit 10 seturi de mingii de tenis de masă.

 Locul 3 a revenit echipajului de la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea care a primit mingii de sport.

În urma concursului a fost acordate şi două Menţiuni ce au  revenit echipelor de la  Liceul  Teoretic „Mihai Eminescu”  din Călăraşi şi de la Liceul Tehnologic ,,Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară.

Fiecare echipă participantă a primit câte  o diplomă  de  participare.

De menţionat este faptul că, în acest an, a fost organizată prima ediţie a   Concursului ,,Ce poţi face din capace PET”.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Sărulești: Copil de 4 luni a suferit arsuri de la o lumânare

lun iun. 2 , 2014
Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acţionat timp de 60 de minute pe raza localităţii Săruleşti, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei locuinţe.  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul […]