Peste 15.000 de călărăşeni sunt aşteptaţi la Târgul de toamnă

Print Friendly, PDF & Email

balciulConfom tradiţiei înrădăcinată de zeci de ani de zile, toamna vine la Călăraşi odată cu Târgul de toamnă.  Bâlciul, aşa cum ne-am obişnuit să-l denumim, în acest an, va începe mai devreme, pe 31 august şi se va încheia pe 8 septembrie, când sărbătorim Naşterea Maicii Domnului, zi de mare însemnătate creştină. Aşa cum era de aşteptat, Serviciul Pieţe şi Oboare, din cadrul primăriei Călăraşi,   a pus la punct fiecare detaliu, pentru o cât mai bună organizare a bâlciului din acest an. După cum a precizat directorul Serviciului Pieţe şi Oboare,Vasile Manea, în acest an a fost concesionată  toată suprafaţa  de 5000 de metri pătraţi,  disponibilă pentru agenţii economici care au dorit să închirieze loturi în vederea amenajării spaţiilor comerciale, dar şi pentru  parcurile de distracţii.

Peste 100 de firme îşi vor desfăşura  activitatea la Târgul de toamnă

„Târgul va avea aceeaşi structură ca şi anul trecut. Pe aleea de la intarea în bâlci vor fi comercianţii cu produse industriale, de la jucării, obiecte de uz casnic şi îmbrăcăminte, până la micii meşteşugari cu obiecte de artizanat şi cu blănuri, dar şi vânzătorii de fructe. Tot la intrare, vor funcţiona şi alte şase puncte ce comercializează produse de patiserie. societatiÎn interiorul Târgului de toamnă, cei interesaţi, pentru că tot se apropie anul şcolar, pot găsi produse destinate copiilor,  de la îmbrăcăminte, până la rechizitele  şcolare. Şi în acest an, au venit firmele mici din judeţ, dar şi din alte zone din ţară, ce comercializează produsele proprii de îmbrăcămite şi de încălţăminte din piele. Nu putem omite punctele de alimentaţie publică, restaurantele, unde călărăşenii pot consuma, în condiţii de siguranţă, toate produse alimentare, deoarece, acestea sunt controlate, în permanenţă, de inspectorii  de la Direcţia de Sănătate  Publică şi Direcţia Sanitar-Veterinară din Călăraşi, programul lor de funcţionare fiind de la orele dimineţii şi până la ora 24,00. În acest an, vor funcţiona în bâlci 22 de restaurante şi 50 de agenţi economici ce comercializează  diferite mărfuri. Dacă ar fi să prezentăm în procente, ponderea agenţilor comerciali din acest an, peste 60% provin din judeţul  Călăraşi”,  a spus directorul Manea.

Master11 societăţi  comerciale pentru parcul de distracţii

Cum bâlciul călărăşean înseamnă şi distracţie, mai ales în rândul copiilor şi tinerilor, în acest an, vor funcţiona 11 societăţi care au ca activitate jocurile de distracţii. Îşi vor desfăşura activitatea cele trei societăţi din Buzău care vin, an de an la Călăraşi, iar patru firme locale au amenajate piscine cu bile. Ca o noutate, în acest an, vor fi două carusele  destinate iubitorilor de adrenalină.

Ordinea publică va fi asigurată de poliţişti şi jandarmi

Având în vedere numărul mare de vizitatori, ce vor fi în bâlci, primăria a avut în vedere asigurarea ordinii publice, prevenindu-se astfel conflictele şi furturile din buzunare. Şi în acest an, vor patrula echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Jandameriei  şi de la Poliţia Municipală Călăraşi. La intrarea în bâlci, va funcţiona şi un punct sanitar de prim ajutor, unde, un asistent medical va putea să intervină în situaţii de urgenţă.

Taxele de închiriere au rămas aceleaşi ca şi anul trecut

Pentru a atrage cât mai mulţi comercianţi, în acest an, primăria Călăraşi nu a modificat taxele de închierere din bâlci. ,,Pe fondul crizei actuale, am considerat că, majorarea taxelor de închiriere nu este oportună, ţinînd cont că, toţi agenţii economici trec printr-o perioadă grea, din punct de vedere financiar. Până în prezent, toţi micii comercianţi au achitat o primă tranşă a Targul de toamnataxelor iar firmele mai mari le-au achitat,chiar în avans. La ora actuală, am încasat 35.000 de lei  din închirierea spaţiilor şi sperăm ca, până la finalul bâlciului, să încasăm suma de 80.000 de lei. Din această sumă, vor fi achitate utilităţile şi, probabil, că va rămâne din încasări, un profit destul de consistent”,  a precizat directorul  Manea.

 

Târgul de toamnă, din Călăraşi, renumit în toată ţara

„Buna organizare, dar şi faptul că sunt asigurate  utilităţile necesare, de la aleile  interioare de acces, asfaltate, alimentarea cu apă, grupuri sanitare, alimentarea cu energie electrică, fac ca Târgul de toamnă din Călăraşi să fie  renumit, mai ales în rândul comerciaţilor care colindă  întreaga ţară, cu prilejul unor astfel de manifestări. Acest aspect este dovedit de faptul că, an de an, creşte numărul vizitatorilor”, a declarat, pentru Actualitatea de Călăraşi, directorul Vasile Manea care a mai precizat că, în acest an, bâlciul va atrage peste 15.000 de călărăşeni din întreg judeţul.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Nicoleta Reghiş luptă cu prejudecăţile pentru a-şi împlini un vis

vin aug. 30 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Orice copil îşi doreşte să ajungă o stea pe marile scene ale lumii, iar unii, chiar au talent şi pot face o carieră muzicală. Mulţi dintre copiii noştri se întorc de la concursurile muzicale din ţară cu premii mari şi trofee, cu aprecieri la superlativ, […]