Olimpicii școlii „Nicolae Titulescu”, din Călărași, au fost premiați

Print Friendly, PDF & Email

La Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, din Călărași, a avut loc joi, 13 aprilie,  întâlnirea dintre Petre Gheorghe, reprezentant al sponsorului Corina Oana Bondi, profesor universitar doctor la Facultatea de medicină – Universitatea Pittsburgh, Pennsylvania (S.U.A.) și elevii calificați la etapa națională a olimpiadelor de fizică, chimie și biologie.

„Corina Bondi, fostă elevă a școlii, lucrează în domeniul cercetării neurologice la Centrul Safar de pe lângă Universitatea Pittsburgh. Colaborarea cu școala noastră a început în urmă cu doi ani, când doamna profesor dr. Bondi a hotărât să susțină olimpicii de top calificați la etapa națională a olimpiadelor de matematică și fizică, în semn de recunoștință pentru formarea excepțională de care a beneficiat în această școală. În acest an, d-na prof. dr. Bondi a cooptat un nou sponsor pentru școală, prof. dr. Anthony E.Kline, fost mentor și actual coleg, care dorește să susțină peformanța în domeniile chimie și biologie.

La această întâlnire, domnul Petre Gheorghe a vorbit elevilor despre avantajele și dezavantajele posturii de olimpic. De asemenea, în dialogul cu elevii și profesorii prezenți, a insistat pe autodepășire dar și pe valorile morale ce ar trebui cultivate la elevi.”, a declarat directorul școlii, Niculai Mirică.

Elevii olimpici calificați la etapa națională:
– Culea Gabriel Alexandru, clasa a-VII-a E (fizică); îndrumător prof. Șerban Netti
– Tudorache Cristian, clasa a-VIII-a A (chimie); îndrumător prof. Oprea Mirela
– Catrinoiu Andrei, clasa a-VII-a A (biologie); îndrumător prof. Chiriță Elena,
au primit, fiecare, un premiu în valoare de 100 USD.

Directorul Niculai Mirică a mulțumit sponsorilor pentru generozitate și a apreciat că acest premiu va reprezenta o motivație în plus pentru ca elevii să obțină în continuare rezultate meritorii.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

IPJ Călărași/ De Paști, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice

mar apr. 18 , 2017
Și în acest an, în județul Călărași au fost cele mai liniştite şi sigure sărbători pascale, din ultimii ani. Polițiștii au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Pentru siguranţa cetăţenilor, în zilele de Paște, Poliția Română a continuat acţiunile pentru prevenirea […]