IPJ Călărași/ De Paști, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice

Și în acest an, în județul Călărași au fost cele mai liniştite şi sigure sărbători pascale, din ultimii ani. Polițiștii au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în zilele de Paște, Poliția Română a continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Chiar dacă în anul 2016 în județul Călărași au fost cele mai liniștite sărbători pascale, din ultimii 5 ani, măsurile luate de poliţiştii în anul 2017,  acționând pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, precum și siguranței rutiere, au făcut ca în acest an cetățenii să se bucure de sărbători mai liniștite, decât anul precedent.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași au fost sesizate 26 de infracțiuni, cu 34 % mai puține decât anul precedent. Au fost prinse în flagrant 10 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni și au fost aplicate aproape 200 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 14 – 17 aprilie a.c., pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii din Călărași au desfășurat 23 de acțiuni și controale, intervenind la 128 de evenimente.

De asemenea, au fost depistate 2 persoane urmărite.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 193 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 36 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 74 la alte acte normative.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, au fost aplicate 152 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (5 pentru consum de alcool și 70 pentru viteză)

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 74.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 20 permise de conducere, din care 8 pentru consum de alcool și 5 pentru viteză.

De asemenea, polițiștii au constatat 10 conducători auto care deși nu dețineau permis de conducere sau se aflau sub influența alcoolului s-au urcat la volan.

Totodată, și în acest an nu au fost înregistrate accidente rutiere cu persoane rănite grav sau decedate, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română și-au atins scopul.

Mulțumim cetățenilor care respectă legea, contribuind astfel la menținerea unui climat de liniște și siguranță.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

32 de elevi ai Colegiului ,, Barbu Ştirbei” vor reprezenta judeţul Călăraşi la olimpiadele naţionale

mie apr. 19 , 2017
Vacanţa de Paşte aduce cu sine şi organizarea olimpiadelor naţionale, la care Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”, ca în fiecare an, participă cu un lot numeros de elevi. Respectând tradiţia care, de doi ani,  prin eleva Tuţă Alexandra, înseamnă calificări la etapele internaţionale, elevii şi dascălii colegiului s-au pregătit şi au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!