Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică are loc la Călăraşi

examenA devenit deja o tradiţie  ca, o dată la doi ani, să  se desfăşoare la Călăraşi, Faza Naţională a Olimpiadei Ştiinţelor Tehnologice. Dacă în 2011, acest tip de concurs  s-a desfăşurat  în domeniul agriculturii şi protecţiei  mediului, în acest an, în perioada 2-6 aprilie,  va avea loc la Călăraşi Olimpiada Naţională de  Educaţie  Tehnologică pentru cilcul gimnazial.

În competiţie, vor intra 176 de elevi, veniţi din toate judeţele ţării şi din capitală, ce vor fi însoţiţi de profesorii lor îndrumători. Evaluarea lucrărilor va fi asigurată de o comisie formată din 22 de membri, prezidată de dr. Denisa Jilăveanu, şef de lucrări la Facultatea de  Management, Inginerie Economică Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Călăraşi. Potrivit inspectorului pentru învăţământ profesional şi tehnic, Aurel Peicu,  olimpiada va fi deschisă oficial la Centrul Cultural Judeţean  ,,Barbu Ştirbei”, marţi, 2 aprilie, la ora 11,00.  Proba teoretică   va avea loc, miercuri 3 aprilie, iar cea practică va fi vineri, 5 aprilie,  la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu” din Călăraşi.

Joi, 4 aprilie   va fi o zi de relaxare pentru elevii participanţi, ei putând vizita Schitul Mânăstirii de la Coslogeni şi Muzeul Dunării de Jos. În seara zilei de sâmbătă, 6 aprilie, la Centrul Cultural ,,Barbu-Ştirbei” va avea  loc festivitatea de premiere a olimpicilor care au obţinut cele mai bune rezultate.

De menţionat este faptul că județul Călărași este reprezentat la această olimpiadă de 4 elevi, de la Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Jenel Șerban: Grupurile de Acţiune Locală (GAL) au la dispoziţie câte 2,8 milioane de euro

sâm mart. 30 , 2013
Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)  pune la bătaie, pe ultima sută de metri, fondurile europene destinate dezvoltării agriculturii şi comunităţilor din mediul rural.  Axa IV Leader, din cadrul PNDR, pune la dispoziție peste 123 milioane de euro, iar beneficiarii acestor  sume sunt Grupurile de Acţiune Locală (G.A.L.) ce s-au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!