“Nu au fost sesizate încălcări ale legii la Avicola Călăraşi S.A.”, informează I.T.M. Călăraşi şi D.S.V.S.A. Călăraşi

Joi, 7 noiembrie a.c., la Instituţia Prefectului a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor S.C. Avicola Călăraşi S.A., ai Direcţiei Sanitar – Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Călăraşi. Tema discuţiei a fost generată de preocuparea autorităţilor guvernamentale faţă de evoluţia socio-economică a situaţiei în care se află cel mai mare producător de carne de pui din România.

avicola prefecturaInstituţia Prefectului a luat notă cu profundă preocupare despre conjunctura dificilă în care a fost pusă S.C. Avicola Călăraşi S.A. prin scandalul mediatic vizând pretinse nereguli în livrarea produselor acestei societăţi către partenerii din ţară şi externi. Din informaţiile oficiale prezentate Instituţiei Prefectului, în urma controalelor dispuse și întreprinse de I.T.M. Călăraşi şi D.S.V.S.A. Călăraşi reiese că la S.C. Avicola Călăraşi S.A. nu au fost sesizate nici încălcări ale normelor sanitar-veterinare, capabile să afecteze sanătatea consumatorilor şi nici abateri de la legislaţia muncii, în virtutea cărora angajaţii companiei să nu poată beneficia de drepturile legale ce le revin.

Prin urmare, în lumina datelor prezentate de autoritățile de control locale şi având în vedere declaraţiile preşedintelui A.N.S.V.S.A. Vladimir Alexandru MĂNĂSTIREANU, care confirmă exactitatea concluziilor  menţionate de organele de control, reiese că  fundamentele scandalului de presă sunt netemeinice şi că fenomenul afectează în mod nejustificat activitatea S.C. Avicola Călăraşi S.A.

Instituţia Prefectului a primit asigurările partenerilor de dialog că evoluţia situaţiei va fi gestionată cu întreaga atenţie pe care o merită cei aproximativ 300 de angajaţi ai respectivei companii, informează Instituţia Prefectului.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

O victorie a PNL - Contribuţiile sociale vor fi reduse cu 5% în 2014

joi nov. 7 , 2013
În cadrul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Guvernul României a reuşit să obţină reducerea contribuţiilor sociale cu 5% începând cu jumătatea anului viitor. „Este o măsură pentru care PNL a insistat foarte mult în cadrul discuţiilor cu FMI pentru că ea va duce la reducerea poverii fiscale de pe […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!