Muzeul “Dunării de Jos” vă invită la vernisajul expoziţiei de artă spaniolă Marine şi Peisaje – Eduardo Díez

Print Friendly, PDF & Email

MuzeuMuzeul “Dunării de Jos” Călăraşi şi Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” au plăcerea să vă invite vineri 24 aprilie 2015, ora 1300, în Foaierul Consiliului Judeţean Călăraşi pentru evenimentul excepţional prilejuit de vernisajul expoziţiei de artă spaniolă Marine şi Peisaje – Eduardo Díez.

Eduardo Díez aduce în fața publicului tablouri impresionante.

„Temele mele preferate sunt peisajele marine, în special, și peisajele din natură: pădurile, râurile, muntele. Marea are un loc foarte important pentru mine, pentru că am locuit mulți ani alături de ea. Marea reflectă, ca și oamenii, stări de spirit, sentimente, trăiri, transmite propriile sentimente și idei, este vie pentru mine. Eu sunt interpretul culorilor ei, al diverselor ei tonalități: poate fi liniștită, poate fi agitată, poate trece printr-o furtună. În același timp, stilul picturilor mele este realismul descriptiv cu un fond impresionist și, în mod obișnuit, pictez pe tablă și pânză, utilizând uleiul” spunea artistul.

Criticii îl cataloghează pe Eduardo Díez ca fiind „un peisagist înnăscut, compozițiile sale fiind tratate cu un lirism pictorial unic. Arta sa implică o selecție de concepții și vitalități care transpun spectatorul în locuri de reflecții și admirație, unde se întâlnesc emoțiile și sentimentele.”

Expoziţia va fi deschisă iubitorilor de artă în perioada 24 aprilie – 24 mai 2015, informează directorul Muzeului Dunarii de Jos Călărași, Marian Neagu.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Elevi și studenți din Călărași, consilieri locali pentru o zi

mie apr. 22 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Tinerii participanți la proiectul „Inițiativă pentru comunitatea mea!” vor fi consilieri locali pentru o zi, în cadrul unei simulări a ședinței de consiliu local. Din postura de consilier local, 50 de elevi și studenți vor experimenta cum se alcătuiește bugetul de venituri și cheltuieli al […]