Elevi și studenți din Călărași, consilieri locali pentru o zi

Print Friendly, PDF & Email

eleviTinerii participanți la proiectul „Inițiativă pentru comunitatea mea!” vor fi consilieri locali pentru o zi, în cadrul unei simulări a ședinței de consiliu local. Din postura de consilier local, 50 de elevi și studenți vor experimenta cum se alcătuiește bugetul de venituri și cheltuieli al orașului Calarasi. Simularea ședinței de consiliu local va avea loc pe 22 aprilie și se va desfășura la sala de conferințe a Hotelului Hestia, din municipiul Călărași (Șoseaua Chiciului nr. 2A, www.hestia-hotel.ro) începând cu ora 12:00.

În data de 23 aprilie, începând cu ora 12:00, tinerii se vor constitui într-un grup de inițiativă locală și vor dezbate ce problemă de interes pentru comunitatea lor vor aborda pe viitor, într-un dialog structurat cu autoritățile locale. Misiunea grupului de inițiativă locală Călărasi va fi de a deveni un instrument de lucru și de dialog între cetățeni și autoritățile locale pentru rezolvarea problemelor comunității din domenii variate precum: economie, educație, agricultură, domeniu social, administrație publică. Pentru această întâlnire, s-au adresat invitatii și către Consilierii Locali ai Municipiului Calarasi, iar perntru participarea acestora se așteaptă confirmări.

În cadrul proiectului, participanții au beneficiat de o serie de traininguri educativ-informative care au abordat teme precum administrația publică, antreprenoriatul și dezvoltarea durabilă, dar și antidiscriminarea. Ulterior sesiunii de traininguri a urmat o serie de vizite de studiu la instituții publice din oraș printre care Consiliul Județean Călărași.

Programul „Inițiativă pentru comunitatea mea!” își propune să crească gradul de implicare activă a tinerilor (liceeni și studenți cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani) în viața publică a comunității locale din care provin, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, informează managerul de program, Rucsandra Filloreanu.

Please enter banners and links.

Next Post

Declarație-apel privind construirea podului peste Dunăre, semnată la Shumen

mie apr. 22 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Ca urmare a invitației adresată de prefectul Districtului Silistra, Stoyan Bonev, în data de 21 aprilie 2015, o delegație condusă de Primarul Municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin,  a reprezentat municipiul nostru la întâlnirea ce a avut loc în orașul Shumen, Republica Bulgaria, cu tema ”Infrastructura […]