Municipiul Călărași va avea o unitate de învăţământ pentru copiii cu nevoi speciale

Print Friendly, PDF & Email

scoala-nr-4Este cunoscut faptul că judeţul Călăraşi este printre  puţinele judeţe, din ţară, care nu are o şcoală pentru copiii cu Cerinţe Educaţionale Speciale (CES). La ora actuală, în municipiul Călăraşi există doar şase clase pentru învăţământ primar şi gimnazial,  în care învaţă copiii cu nevoi speciale. Însă, acestea sunt insuficiente, ţinând cont de faptul că în judeţul Călăraşi sunt 300 de copii CES, ce  nu sunt  şcolarizaţi.

Pe fondul nemulţumirii venite din partea părinţilor acestor copii, conducerea Consiliului Judeţean Călăraşi a luat hotărârea să înfiinţeze o astfel de şcoală.  Astfel, printr-o hotărîre  aprobată în această lună, de către  consilierii judeţeni, Şcoala nr. 4 din Călăraşi, aflată în domeniul public al municipiului, a fost preluată în administrarea autorităţii judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a precizat că a purtat mai multe discuţii cu inspectorul general şcolar, prof. dr. Constantin Tudor, şi a luat  hotărârea de a amenaja, în incinta Școlii nr.4, mai multe clase de învăţământ special.

,,După cum m-a informat domnul inspector general Tudor, la Călăraşi, sunt doar şase clase de învăţămînt special şi, de aceea, este imperios necesar să creăm mai multe clase pentru aceşti copii, unici în felul lor, la care eu ţin foarte mult. Din bugetul Consiliului Judeţean, de anul viitor, vom aloca bani pentru reabilitarea Şcolii nr. 4, unde funcţionează, în prezent, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE). Acolo vor funcţiona, pentru început, 10 clase de învăţământ special.”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă.

Intenţia conducerii administraţiei judeţene este de bun augur, însă, cele 10 clase de învăţământ destinate copiilor cu dizabilităţi sunt insuficiente, ţinînd cont de numărul mare de copii, din întreg judeţul, care nu au fost încluşi în nicio formă de învăţământ. Iar clădirea Şcolii nr. 4 este monument istoric şi, probabil, lucrările de reabilitare se vor întinde pe o perioadă lungă de timp.  Copiii cu nevoi speciale, care doresc să urmeze şcoala, vor mai avea, aşadar, de aşteptat.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Dragoş Coman: „Avem 24 milioane de euro destinaţi dezvoltării urbane, pe care nu avem voie să îi pierdem!”

vin oct. 21 , 2016
Dragoş Coman, viceprimarul municipiului Călăraşi, este tânărul care, întotdeauna, a avut ceva de spus în comunitatea din cetatea de pe malurile Borcei. Cunoscut ca om de afaceri de succes, Dragoş Coman aduce, cu siguranţă, un suflu nou în administraţia călărăşeană. Intransigent, bun administrator, aflat, mereu, alături de oameni, tânărul călărăşean […]