Dragoş Coman: „Avem 24 milioane de euro destinaţi dezvoltării urbane, pe care nu avem voie să îi pierdem!”

foto-dragos-comanDragoş Coman, viceprimarul municipiului Călăraşi, este tânărul care, întotdeauna, a avut ceva de spus în comunitatea din cetatea de pe malurile Borcei. Cunoscut ca om de afaceri de succes, Dragoş Coman aduce, cu siguranţă, un suflu nou în administraţia călărăşeană. Intransigent, bun administrator, aflat, mereu, alături de oameni, tânărul călărăşean este preocupat de toate problemele edilitare ale Călăraşiului. Despre toate acestea, viceprimarul  Dragoş Coman a dorit să raspundă la câteva întrebări legate de administraţia locală călărăşeană şi nu numai.

Ca om venit din sfera mediului de afaceri, cum vedeţi activitatea dintr-o instituţie publică, aşa cum este Primăria Călăraşi?

Dragoş Coman: Instituţiile publice, din păcate, au limitele lor, atât prin grila de salarizare, cât şi prin modul de selecţie a personalului, dar nu în aşa fel încât să nu îţi poţi desfăşura activitatea. Eu sunt adeptul externalizării unor servicii către mediul  privat.

Ce schimbări ar putea fi făcute pentru eficientizarea activităţii serviciilor din primărie?

 Dragoş Coman:  În primul rând, este foarte importantă implicarea reală şi concentrarea atenţiei pe modul în care îşi îndeplineşte fiecare sarcinile de serviciu, iar, aici, colegul meu, Viorel Ivanciu are o bilă albă la nivel de organizare, în cadrul Primăriei Călăraşi.

Ce obiective investiţionale vor fi finalizate de Primărie, în municipiul Călăraşi, până la sfârşitul acestui an?

 Dragoş Coman: Să sperăm că  mult discutatul scuar va fi finalizat, într-o forma ce va place tuturor călărăşenilor. Este o investiţie destul de importantă, a cărei valoare, de peste 1,4 milioane de lei, va schimba, în mod plăcut,  imaginea principalei artere rutiere din municipiul Călăraşi.  Totodată,  în această perioadă, se derulează  lucrări de asfaltare şi canalizare pe mai multe străzi din municipiu.

 Care sunt proiectele prioritare ale Primăriei Călăraşi, ce vor fi accesate pe noul Program Operaţional Regional?

Dragoş Coman: Necesităţile investiţionale ce pot asigura prosperitatea urbei noastre sunt nenumărate, iar prin accesarea fondurilor europene le putem asigura. O prioritate o reprezintă reabilitarea termică a  şapte  şcoli. Este vorba de  vorba de: Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei”, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” (inclusiv internatul), Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu”, Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazu”, Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă, Şcoala Gimnazială nr. 7 (Gheorghe Florea) şi Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Ţara Copilăriei”. De asemenea, avem în vedere accesarea de fonduri europene pentru  anveloparea termică la Căminul de Bătrâni ,,Sfântul Antim  Ivireanul”, ce este administrat de Primăria Călăraşi.  Avem oportunitatea de a atrage fonduri externe pentru achiziționare de autobuze electrice, construirea unei staţii de alimentare pentru  automobile electrice,  crearea unui  sistem de monitorizare video a traficului, pentru reabilitări de alei pietonale, piste de biciclete, trotuare, modernizarea străzilor, reabilitarea terenului Navrom, construirea unei creșe, a locuinţelor de tip familial,  precum şi reabilitarea termică a blocurilor.

Toate aceste investiţii  sunt prioritare şi este destul de greu să le departajăm însă, reabilitarea infrastructurii stradale este prima noastră ţintă. Avem 24 milioane de euro, destinaţi dezvoltării urbane, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pe care nu avem voie sa îi pierdem.

În calitate de viceprimar, aveţi în subordine o parte din serviciile din cadrul primăriei Călăraşi, printre care şi Poliţia Locală. Sunteţi mulţumit de activitatea poliţiştilor locali?

Dragoş Coman: Sunt şi lucruri care mă nemulţumesc, dar, vreau să ştiti că sunt destul de restricţionati şi ei de cadrul legislativ şi nu au nici cele mai bune condiţii de muncă. Dar eu am constatat voinţă şi determinare la cei mai mulţi dintre  poliţiştii noştri locali.

Ce schimbări credeţi ca ar putea fi făcute in ceea ce priveşte munca angajaţilor din Primărie?

Dragoş Coman: În primul rând, ar trebui ca guvernul să se concentreze în mod prioritar pe salarizare. Schimbările vin de la oameni, de la modul de interacţiune şi comunicare.  Consider că modul de lucru al angajaţilor din primărie  este unul mulţumitor.

Care este procentul de încasare a impozitelor şi taxelor locale, până la acest moment? Este unul mulţumitor?

Dragoş Coman: Procentul este de 53.69%  și nu pot spune că este unul  care să ne mulţumească, dar, cautăm soluții de îmbunătățire a colectării taxelor locale.

În ce fază este atribuirea serviciului public de transport local?

Dragoş Coman: Momentan, procedura de atribuire este contestată în instanță şi aşteptăm soluţionarea speței. În prima fază procesuală a fost respinsă acţiunea unuia dintre contestatari. Sperăm să se clarifice cat mai repede şi acest aspect pentru a soluţiona situaţia trasportului local din Călăraşi.

Una din marile probleme cu care se confruntă municipiul Călăraşi este şi lipsa locurilor de muncă. Aţi primit semnale, din partea investitorilor, în privinţa deschiderii unor afaceri noi, generatoare de locuri de muncă, la Călăraşi?

Dragoş Coman: Sigur, am avut foarte multe discuții de principiu şi mă voi concentra pe dialogul cu mediul privat, dar sunt suficiente impedimente şi, poate, cu altă ocazie, le vom discuta în amănunt.

Domnule viceprimar,  vă mulţumesc!

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Confort S.A. a atins vârsta performanței: a împlinit 35 de ani

vin oct. 21 , 2016
Societatea Confort din Călărași,  fosta IACMC, a sărbătorit, vineri, 21 octombrie, 35 de ani de când a fost înființată. La eveniment, au participat autoritățile locale și județene: prefectul George Iacob, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, vicepreședintele Valentin Barbu, primarul Daniel Ștefan Drăgulin, viceprimarii Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, fostul președinte […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!