Monica Macovei: ,,Şcoala Helikon este un model de succes pentru educaţia românească”

Macovei la Helikon Luni, 15 septembrie, la Şcoala Helikon, din Călăraşi, festivitatea de deschidere de an şcolar a fost inedită. Elevii, profesorii şi părinţii au avut în mijlocul lor un invitat deosebit, pe europarlamentarul Monica Macovei. Aflată în precampanie electorală, candidata indepedentă la preşedinţia României, Monica Macovei, a dorit să viziteze această şcoală etalon pentru  învăţământul călărăşean şi să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi la festivitate.

,,Şcoala Helikon este un model de succes pentru educaţia romînească, un parteneriat între elevi, părinţi şi profesori, care merge minunat. Educația este prioritatea numărul 1 a României, în acest moment. Educația schimbă România, copiii schimbă România, voi trebuie să schimbați România.
Vreau să felicit părinții pentru această alegere, pentru faptul că lucrează împreună cu școala și fac eforturi să le dea copiilor o educație de calitate și că au ales să-și investească banii în viitorul copiilor. Vreau să-i felicit pe profesorii care lucrează aici și care îşi fac meseria cu pasiune și cu dăruire. Și am să spun ceea ce știu: aici nu e vorba despre o afacere în care singurul scop e doar să se câștige mulți bani, așa cum sunt foarte multe școli private din România, ci este vorba chiar de o școală model, de o școală care dă educație de calitate copiilor pentru că, repet, copiii schimbă România. Și noi vrem să schimbăm România!” a  precizat Monica Macovei.

 Notă slabă pentru învăţământul românesc

macovei la Helikon2 În ceea ce priveşte starea actuală a învăţământului românesc, Monica Macovei a  mai declarat: „Pe ansamblu, eu aş da educaţiei din România o notă de mijloc, 6 sau 7. Avem copii olimpici, avem profesori care asigură performanţa în educaţie, dar avem şi corupţie în şcoli şi plagiat. Nota pe care am dat-o reflectă, întru-totul, realitatea învăţâmântului românesc. Pentru a redresa situaţia învăţământului, la nivel naţional, noi trebuie sa ne ocupăm, în special, de problemele cu care se confruntă. Dacă aş fi preşedinte al României aş milita pentru o importantă regulă şi anume ,,banii trebuie să urmeze elevul”. În opinia mea, fiecare familie care are copii la şcoală trebuie să primească câte un voucher cu care să le  poate  plăti educaţia, la  orice şcoală din ţara noastră. Această măsură va duce în mod sigur la creşterea calităţii educaţiei. O altă măsură pe care doresc să o promovez vizează şi creşterea salarială pentru cadrele didactice.  Dacă  dăm salarii decente profesorilor, înseamnă că acordăm respect actului educaţional”.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Filipescu: “Drăgulin a luat o decizie greşită”

joi sept. 18 , 2014
Decizia primarului Daniel Ştefan Drăgulin de a pleca din PNL şi de a se înscrie în UNPR, a fost tema cu care preşedintele Răducu Filipescu a deschis conferinţa de presă, din această săptămână. „Atât eu, cât şi co-preşedintele ACL Călăraşi, Vasile Iliuţă, am făcut tot ce am putut ca Drăgulin […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!