Ministrul Apelor şi Pădurilor, prezent în comuna Borcea, la prezentarea viitorului obiectiv: “Subtraversare dig de apărare împotriva inundaţiilor”

Print Friendly, PDF & Email


Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, s-a aflat joi, 18 aprilie, într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi, alături de directorul general al Administraţiei Naţionale “Apele Române” (ANAR), Victor Sandu şi directorul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa (ABA), Marilena Stoian. În programul demnitarului s-a aflat prezentarea viitorului obiectiv “Subtraversare dig de apărare împotriva inundaţiilor”, din comuna Borcea, după care s-a trecut la inspectarea zonelor în care au fost constituite perdele forestiere pe autostrada A2, în zona judeţului Călăraşi.
Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a spus câteva cuvinte despre această vizită importantă a ministrului, în comuna pe care o conduce: ,,Am avut onoarea de a-l primi în comuna noastră pe ministrul Apelor și pădurilor, domnul Ioan Deneș. L-am însoțit pe domnia sa, alături de președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, alături de doamna senator Roxana-Natalia Pațurcă și alături de alte oficialități, scopul principal al vizitei fiind prezentarea proiectului ”Subtraversare dig de apărare împotriva inundațiilor, care urmează a fi realizat în comuna noastră”.
Proiectul este unul care va proteja peste 100 de gospodării, care se află mereu în pericol de a fi inundate, ca urmare a căderii masive de precipitații sau ca urmare a altor fenomene naturale.
Acest proiect va fi realizat pentru a ne sprijini în a preveni astfel de situații pe viitor. Valoarea lucrărilor va fi de 89.000 de euro, iar lucrările sunt preconizate a fi finalizate în toamnă.
Mulțumesc pe această cale domnului ministru pentru vizita sa, prezența domniei sale în comunitatea noastră fiind una care cu siguranță ne onorează, dar care va și impulsiona realizarea cât mai rapidă a lucrărilor la proiectul de apărare împotriva inundațiilor.
Senatoarea Roxana Natalia Pațurcă a făcut câteva precizări importante referitoare la proiectul care va fi implementat în comuna Borcea:
,,Am avut plăcerea de a primi în județul nostru vizita ministrului Apelor și Pădurilor, domnul Ioan Deneș, care a venit în Călărași însoțit de directorul AN Apele Române, domnul Victor Sandu. Am fost alături de cei doi oficiali, împreună cu președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi, colegii mei parlamentari, dar și de directorii de la Administrația bazinală de apă Buzău – Ialomița. Scopul principal al prezenței domnului ministru în județul nostru a fost verificarea stadiului lucrărilor la diferite obiective din Călărași.
Primul obiectiv vizitat a fost locul în care urmează, conform documentației depuse și care va fi aprobată, să fie realizate lucrările la proiectul ”Subtraversare dig de apărare împotriva inundațiilor” din comuna Borcea. Importanța acestui proiect este covârșitoare pentru locuitorii din această comună – la fiecare creștere a cotelor apelor apelor Dunării, aproximativ 100 de locuințe se află mereu în pericol de a fi inundate, de multe ori familii întregi fiind nevoite să fie evacuate din cauza acestui fenomen.
Sunt tragedii pe care acum le putem evita datorită veniturilor suplimentare la buget obținute în urma creșterii economice realizate în doi ani consecutiv de către Guvernul PSD, de la preluarea guvernării. Fondurile necesare realizării investiției au fost identificate și alocate, proiectul a fost depus și urmează a fi aprobat. Valoarea lucrărilor la acest proiect este de 89.000 euro, iar lucrările sunt preconizate a fi finalizate în toamnă.
Dincolo de statistică și cifre, cel mai bucuros de demararea acestui proiect a fost primarul comunei Borcea, cel care a putut să trasmită o veste extrem de bună cetățenilor comunei a cărui edil este. De asemenea, cu siguranță că cei mai fericiți vor fi locuitorii comunei Borcea, cei care începând din toamnă vor putea uita cum este să ai locuința în fața furiei apelor, cum este să fii inundat sau evacuat din cauza fenomenelor meteorologice extreme.
Veștile bune pentru noi, pentru toți călărășenii, nu se opresc aici. Ministrul Apelor și Pădurilor a anunțat astăzi că la nivelul întregii țări au fost deja aprobate 7 mari proiecte de investiții cu fonduri europene prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), primul care va fi demarat fiind cel dedicat județului Călărași. Proiectul la nivelul județului nostru presupune amenajarea brațului Borcea, fondurile alocate fiind de peste 20 de milioane de Euro.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Senator Filipescu: ,,E timpul României, e timpul PNL! Pe 26 mai, România în primul rând!”

sâm apr. 20 , 2019
Cu prilejul întâlnirilor cu alegătorii, la care au participat reprezentanții PNL, în mai multe orașe din țară, senatorul PNL Răducu Filipescu a transmis următorul mesaj, cu privire la candidatura lui Cristian Bușoi, un europarlamentar apreciat la nivel european, pentru activitatea lui. ,,Pe lista PNL pentru alegerile din 26 mai se […]