Senator Filipescu: ,,E timpul României, e timpul PNL! Pe 26 mai, România în primul rând!”

Print Friendly, PDF & Email

Cu prilejul întâlnirilor cu alegătorii, la care au participat reprezentanții PNL, în mai multe orașe din țară, senatorul PNL Răducu Filipescu a transmis următorul mesaj, cu privire la candidatura lui Cristian Bușoi, un europarlamentar apreciat la nivel european, pentru activitatea lui.

,,Pe lista PNL pentru alegerile din 26 mai se află europarlamentari apreciați la nivel european pentru activitatea lor.
Declarat europarlamentarul anului în domeniul sănătății, medicul Cristian Bușoi, candidat pentru un nou mandat de europarlamentar, s-a concentrat în Parlamentul European pe domeniul sănătății. A fost responsabil de două dosare importante: „Programul de sănătate al Uniunii Europene 2021-2027” și mai important „Programul de cercetare în sănătate al Uniunii Europene 2021-2027”. Prin amendamentele depuse, a reușit să crească bugetul alocat față de propunerea inițială a Comisiei, de la 413 la 473 de milioane de euro pentru programul de sănătate și de 7,7 la 9,7 miliarde de euro pentru programul de cercetare. Acum cele două se află în faza de negociere interinstituțională cu Consiliul. Au mai fost și câteva amendamente legate de prioritățile acestor programe, precum: medicina preventivă, promovarea vaccinării sau cercetarea pentru eradicarea cancerului pedriatric.
A avut un rol ca responsabil pentru comisie în evaluarea tehnologiilor medicale, foarte important pentru pacienții români, deoarece există o șansă suplimnetară ca medicamentele inovative să ajungă și la pacienții români. A fost copreședintele grupului „Friends of the liver”, care se preocupă de găsirea de soluții pentru bolile ficatului. A fost raportor alterntiv al PPE în ceea ce privește lupta rezistenței antibacteriene, aceasta fiind o mare preocupare pentru România și alte țări europene.
E timpul României, e timpul PNL! Pe 26 mai, România în primul rând!”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Programul și prețurile din piețele călărășene

lun apr. 22 , 2019
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Serviciul Public Piețe și Oboare din subordinea Primăriei Municipiului Călărași va avea închisă activitatea în prima și a doua zi de Paște, pe 28 și 29 aprilie. În restul zilelor, inclusiv de 1 mai, cele trei piețe din administrarea SPPO (Piața Big, Piața Cuza Vodă […]