Memorialul „Marian Catană” va avea loc, în acest weekend, la Călărași

Marian CatanaAutor: Catalin Nitu

Turneul organizat în memoria fostului antrenor a ajuns la ediția a IV-a.

Asociația Sportivă Atletic Junior în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret și Sport Călăraşi și Asociația Județeană de Fotbal, vor organiza un turneu Naţional în memoria fostului antrenor al Dunării Călărași, Marian Catană. Timp de două zile (24-25 august) pe terenurile River’s și Euroconfort vor avea loc meciurile dedicate în special tinerilor juvenili. Devenit deja tradiție la Călărași acest turneu ajuns la ce-a de-a IV-a ediție și va aduna la start anul acesta 10 echipe. Și-a anunțat participarea grupele de copii și juniori de la echipele: Academia Hagi (4 grupe), Steaua București (2 grupe), Oțelul Galați, Unirea Slobozia, Săgeata Năvodari (3 grupe), Viitorul Focșani, Stars’s Brăila, Luceafărul Brăila, Steaua Dunării Galați, Atletic Junior Călărași.

„Memorialul Marian Catană a devenit o tradiție pe plan local. Sunt multe echipe din țară care participă an de an și vrem ca și anul acesta să organizăm un turneu ca la carte. Vom avea două zile foarte frumoase la Călărași cu participarea multor echipe și grupe de copii și juniori. La fel cași în alți ani vrem să le mulțumim celor care ne acordă mult sprijin pentru ca această competiție să se desfășoare an de an la Călărași„, a afirmat Adrian Ghiuță, președintele AS Atletic Junior Călărași.

Cine a fost Marian Catană?

Marian Catană a fost singurul antrenor care a dus Dunărea Călăraşi până în sferturile de finală ale Cupei României, ediţia 1991-1992. Fostul tehnician, decedat pe 9 iunie 2009, s-a născut pe 22 mai 1956 şi a avut o activitate profesională exemplară. Din 2003 a deţinut licenţa de antrenor de fotbal UEFA, categoria A. Marian Catană a mai avut performanţe cu Dunărea Călăraşi, echipa locală care activeazîă acumîn Liga 3. În ediţia 1991-1992, Marian Catană a ajuns în Cupa României până în faza sferturilor de finală, la acea vreme el antrenând formaţia de pe malul Borcei. Din postura unei divizionare C, Dunărea a fost eliminată de Politehnica Timişoara (Liga I), după ce trecuse de formaţii puternice de la acea vreme, în faza 16-imilor de finală, de Gloria Bistriţa şi, în faza 8-imilor de finală, de ASA Tg. Mureş, divizionară A. Marian Catană a mai antrenat echipe cu tradiţie în fotbalul românesc şi chiar a reuşit de mai multe ori să promoveze formaţii care au ajuns să scrie istorie. Catană a fost iniţiatorul școlii de fotbal Atletic Junior, școală de care se ocupă acum Adrian Ghiuță.

Sponsori: Complex Albatros Podul 4, R&S Guard Security, Terasa River’s, DANCLE Distribution, Restaurant Columna.

Parteneri: Asociația Județeană de Fotbal Călărași, Direcția Județeană de Tineret și Sport, Cotidianul Observator de Călărași, InfoMuntenia.ro, StilFM-Radio Zu, Express, Actualitatea de Călărași, Sport la Dunăre, Vieru.ro, Ziarul Ediția.

 

Please enter banners and links.

Next Post

15 persoane au fost acuzate de furt de energie electrică

vin aug. 23 , 2013
Astăzi, 23 august a.c., între orele 06.00-11.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, împreună cu reprezentanţi ai S.C. Enel Dobrogea S.A. şi poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi, au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sustragerii de energie electrică, pe raza localităţilor Gălbinaşi, Fundeni […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!