Marius Dulce: ,,Toate obiectivele politice le-am îndeplinit cu succes!”

Print Friendly, PDF & Email

foto Marius DulceMarius Dulce, viceprimarul municipiului Călăraşi şi lider local al social democraţilor, a primit de curând, girul colegilor săi de partid de a conduce, în continuare, Organizaţia Municipală PSD. El a dorit să ne dea mai multe amănute despre activitatea sa politică, dar şi din administrația locală.

Aţi fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Călăraşi. Dacă ar fi să faceţi o retrospectivă a activităţii dumneavoastră politice, care au fost obiectivele pe care le-aţi realizat?

Marius Dulce: Alegerile ce au avut loc, recent, în cadrul Organizaţiei Municipale PSD, au venit, de fapt, cu reconfirmarea pe funcţia politică pe care o deţin de anul trecut. Cum bine ştiţi, în 2014, am fost ales preşedinte al acestei formaţiuni. Prin votul acordat, colegii mei au considerat că merit să ocup, în continuare, acestă funcţie de conducere, datorită rezultatelor obţinute în bătăliile electorale, din ultimii doi ani. Am fost coordonatorul campaniei din partea PSD, în municipiul Călăraşi, la alegerile locale din 2012. De asemenea, am condus şi campania electorală, la alegerile parlamentare, din acelaşi an. Pot spune că, până la această oră, nu am avut niciun eşec. Am câştigat alegerile europarlamentare, din 2014, precum şi pe cele prezidenţiale. Am avut numai victorii! Toate obiectivele pe care ni le-am propus au fost îndeplinite cu success!

Ce target v-aţi propus pentru 2016, la alegerile locale?

Marius Dulce: Nu pot să vorbesc de un anumit target. În primul rând, pe mine mă interesează ca acel candidat, pe care îl va susţine PSD-ul, să iasă învingător. Cred că merităm să câştigâm, din nou, primăria la Călăraşi, pentru că am arătat că, împreună cu primarul Daniel Drăgulin suntem o echipă unită şi putem să facem foarte multe lucruri bune pentru călărăşeni. Totodată, mă interesează ca să câştigăm un număr cât mai mare de consilieri locali. Ideal ar fi să avem 16, jumătate plus unu din numărul total de consilieri locali, astfel încât să putem pune în practică mult mai uşor, din 2016,viziunea pe care o avem în ceea ce priveşte administraţia municipiului Călăraşi. Totodată, avem în vedere şi realizarea unor mici alianţe cu celelalte formaţiuni politice pentru a avea o majoritate confortabilă în Consiliul Local Călăraşi.

Sunteţi mulţumit de activitatea consilierilor locali PSD?

Marius Dulce: Bineînţeles că sunt! După cum se ştie, noi avem, în Consiliul Local, o politică comună cu UNPR-ul şi, implicit, cu domnul primar Daniel Drăgulin. Încă din 2012, când am pornit la drum alături de USL, avem un numitor comun cu actualul edil al municpiului, vizavi de politicile administrative care s-au evidenţiat în Consiliul Local. Alianţa cu UNPR şi cu PC funcţionează foarte bine şi în prezent.Toate hotărârile care se adoptă în Consiliul Local sunt suţinute şi de consilierii PSD.

 

Conferinta de alegeri Org.Mun.PSDÎn această perioadă au avut loc alegeri în cadrul organizaţiilor municipale de femei şi de pensionari. Care este rolul acestor formaţiuni?

Marius Dulce: Rolul lor este unul bine definit, acela de a menţine un contact permanent cu membrii organizaţiei şi de a acorda sprijin şi celorlalţi cetăţeni care vin la PSD cu diverse solicitări.

Care sunt problemele cu care vin cetăţenii la dumneavoastră ?

Marius Dulce: Marea majoritate a călărăşenilor solicită locuri de muncă şi locuinţe. Prin prisma funcţiei pe care o deţin am încercat, pe cât am putut, să îi ajut. Însă, în privinţa locurilor de muncă trebuie să specific faptul că nu primăria creează locuri de muncă, pentru că nu are pârghiile necesare. Nu poate decât să acorde unele facilităţi, în condiţii legale, acelor firme private care doresc să creeze locuri de muncă şi să le ajute să obţină, în timp util, documentaţiile necesare ce pot fi emise de primărie. Nu cred că a fost vreun om de afaceri călărăşean care a trecut pragul Primăriei şi să îmi spună că vrea să creeze noi locuri de muncă şi să nu îi dau ajutorul. Consider că este foarte bine atunci când apar în Călăraşi, chiar şi două sau trei locuri de muncă, pentru că asta înseamnă că acele familii au un venit sigur și nu mai trăiesc la mila statului, din ajutoare sociale.

În ceea ce priveşte atragerea unor investitori dornici să-şi dezvolte afaceri mai mari, la Călăraşi, noi, cei din conducerea Primăriei, am avut multe discuţii, dar care nu au avut finalitatea dorită. Din păcate, marea investiţie privind construirea unei oţelării, care se ridica la aproximativ 250 milioane de euro stă sub semnul incertitudinii. Mai mult, atât eu, cât şi domnul primar Drăgulin, am avut trei, patru întâlniri cu oficialităţile bulgare pe tema construirii Podului Călăraşi –Silistra, cu finanţare din fonduri europene. La momentul acesta, eu nu am nicio cunoştinţă că ar fi fost avizat Proiectul Tehnic pentru începerea construcţiei. Noi sperăm ca reprezentanţii noştri guvernamentali şi cei bulgari să îşi îndrepte privirile spre zona Călăraşiului, în vederea construirii mult disputatului pod de peste Dunăre.

 

În perspectiva alegerilor locale din 2016, dacă PSD va opta să aibă proprii candidaţi şi dacă partidul vă va cere să candidaţi la primăria Călăraşi sunteţi tentat de o asemenea ofertă?

Marius Dulce: Aşa cum am mai spus, în repetate rînduri, deocamdată noi avem o înţelegere cu UNPR-ul şi îl susţinem pe domnul primar Drăgulin, cu care avem o conlucrare foarte bună. Dar, dacă în 2016 situaţia politică se va schimba şi partidul va cere o eventuală candidatură, mie sau unui alt coleg, şi de ce nu, şi domnului Drăgulin (nu ştiu ce surprize vom avea în 2016), n-am decât să mă supun, pentru că sunt un soldat disciplinat al partidului. Avem pretenţia că suntem cel mai mare partid din ţară şi, ca atare, trebuie să fim pregătiţi pentru orice. La momentul respectiv vom lua decizia corectă.

 

La nivel central, PSD-ul trece printr-o situaţie mai dificilă. Credeţi că această stare va avea o anumită influenţă şi în teritoriu?

Marius Dulce: Nu cred. Percepţia PSD-ului, ca partid de guvernământ la nivelul populaţiei, este una bună, datorită măsurilor economice şi sociale care au fost luate. Au fost reîntregite salariile, a fost redus TVA –ul la alimente, s-a redus CAS-ul, iar absorbţia fondurilor europene a avut o creştere foarte importantă de la 8% în 2012, la aproximativ 70%, în prezent, asta înseamna bani mai mulţi la bugetul de stat, investiţii de succes şi noi locuri de muncă.foto conferinta de alegeri PSD

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

1 milion de euro pentru copiii din mediul rural: Școala din comuna Ștefan cel Mare va fi modernizată

joi iul. 23 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primarul comunei Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea, a mai adăugat în palmaresul proiectelor desfășurate în localitate, încă unul: “Extindere şi modernizare la Şcoala cu clasele I-VIII, din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. La conferința de lansare […]