Marius Dulce: “Nu avem voie să fim spectatori la ce ni se întâmplă!”

Print Friendly, PDF & Email

marius Dulce wMarius Dulce, actualul viceprimar al municipiului Călăraşi, este unul din cetăţenii  care aspiră  la funcţia de edil al acestui oraş, la alegerile locale, din vară. Acesta va candida din partea Partidului Social Democrat. Nu i-a plăcut niciodată să iasă în faţă şi să vorbească despre viaţa lui sau despre realizările sale şi, poate, de aceea, nu s-a făcut remarcat în comunitate. Modestia este una din calităţile sale. Însă, la o discuţie amicală, am reuşit să îl descopăr pe omul Marius Dulce şi să îmi certific impresia pe care mi-a lăsat-o în desele discuţii pe care le-am avut cu acesta, în cadrul unor interviuri jurnalistice.

Am aflat că Marius Dulce are 47 de ani,  s-a născut în Călăraşi, pe strada Speranţei, nr.13, şi provine dintr-o familie de oameni simpli. Tatăl său a fost electrician, iar mama muncitoare. ,,Născut și crescut în municipiul Călărași,am fost învăţat că, în viaţă, nimic nu este mai presus de adevăr, cinste şi respect.Părinţii au muncit din greu, pentru ca eu şi fratele meu să devenim oameni realizaţi în viaţă. Am copilărit în cartierul Farfuria şi,după aceea,în zona ,,5Călăraşi”. Am cunoscut maturitatea vieţii în cartierul Mircea-Vodă , pentru că aici mi-am petrecut cei mai mulţi ani din căsnicie.”, a spus Marius Dulce.

,,Am avut o copilărie frumoasă”

A avut o copilărie frumoasă, timpul liber şi-l petrecea pe stradă, în parc sau făcând sport la Clubul Sportiv Şcolar. Clasele I-VIII le-a urmat la ŞcoalaGenerală Nr. 5(NicolaeTitulescu), iar liceul l-a urmat la Colegiul Agricol,,Sandu Aldea” . S-a numărat printre adolescenţii care au făcut liceul ,,ca la carte”, a dat două examene. Apoi a urmat Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, din Bucureşti, şi este de profesie inginer diplomat.

,,Familia este primordială în viaţa unui om”

,,Familia este primordială în viaţa unui om”, consideră Marius Dulce. În formarea personalităţii sale şi-au pus amprenta, într-o mare măsură, părinţii. ,,Valorile umane după care m-am ghidat în viaţă mi le-au cultivat, în primul rând, părinţii mei. De la ei, am învăţat respectul pentru oamenii din jurul meu, cinstea şi corectitudinea şi, mai ales,să iubesc adevărul.

Forța, determinarea și efervescența, care mă caracterizează, le datorez familiei mele. Sunt tată a doi copii minunați, sunt soț și parte din întregul numit simplu, familie. În familie mi-am găsit mereu liniştea sufletească şi puterea de a merge mai departe.  Toţi cei din familia mea, soţia, copiii, părinţii m-au susţinut permanent şi mi-au dat imboldul de a fi, mereu, mai aproape de oameni şi de a-i ajuta la nevoie”a mărturisit Marius Dulce.

,,Educaţia şi sportul m-au ajutat să devin un om echilibrat”

,,Profesorii mei au fost adevărate modele de viaţă. Educaţia primită de la dumnealor, în anii formării, m-a ghidat în viaţă, m-a învăţat să apreciez valorile morale şi să iubesc munca. Asa am învăţat să fiu un om de echipă, responsabil, onest. De asemenea, am făcut sport de performanţă, ceea ce m-a ajutat foarte mult să devin un om echilibrat. Sportul m-a ajutat să am o construcţie psihică pozitivă şi să consider viaţa ca pe o permanentă competiţie, să îmi creez un drum drept, cu cât mai multe realizări şi multe lucruri bune.”, a mai menţionat Marius Dulce.

Valorile care mă definesc”

„De-a lungul timpului, mi-am croit drumul pe care pășesc cu demnitate, ghidat de anumite principii, iar acest lucru este oglindit prin omul de familie, omul de carieră, omul politic – Marius Dulce.

Consider că valorile (respectul, înţelepciunea, bunătatea, prietenia, etc.) ne fac ceea ce suntem noi, ca oameni, în viaţa socială, cât şi profesională.

Respectul  este, de exemplu, o valoare pe care o consider necesară în absolut toate interacțiunile sociale. Acesta  se arată prin comportament şi poate fi simţit de către ceilalţi. Fără respect este imposibil să faci să funcţioneze şi să dureze o relaţie între  oameni .
Din punctul meu de vedere, o comunitate armonioasă şi sănătoasă este aceea care se bazează pe respectul primit şi oferit. Aşadar, respect tot ce mă înconjoară şi, mai ales, respect valoarea izvorâtă din puterea oamenilor
.”

,,Întotdeauna am fost aproape de oameni pentru a-i ajuta

Marius Dulce este un om de cuvânt, care a venit mereu alături de cei care i-au cerut sprijinul. ,, Întodeauna am fost în mijlocul copiilor şi al tinerilor, pentru că le admir puritatea sufletească şi dorinţa lor de a deveni oameni realizaţi. Am fost mereu alături şi de copiii cu nevoi speciale. Chiar de curând am fost la un spectacol umanitar, intitulat ,,Culori radiofonice în 1001 de voci”,organizat la Ateneul Român,  care a fost dedicat copiilor nevăzători, ce fac performanţă culturală. Acele momente mi-au zguduit sufletul. Apreciez aceşti copii minunaţi, pentru care viaţa este foarte dificilă. Admir puterea şi răbdarea celor care ştiu să realizeze posibilul din imposibil. Consider că adevărata putere şi valoare ţi-o conturezi cu oameni şi prin oameni.”

“Nu avem voie să fim spectatori la ce ni se întâmplă!”

,,M-a onorat propunerea venită din partea colegilor mei de partid, de a candida pentru funcţia de primar al municipiuluiCălăraşi . M-am hotărât să candidez, pentru că iubesc oamenii din Călăraşi, iubesc oraşul în care m-am născut  şi consider că nu avem voie să fim spectatori la ce ni se întâmplă.  Am decis că a sosit timpul pentru a consolida și dezvolta planuri, proiecte, care au drept centru de interes orașul Călărași, cu ai săi locuitori. Vreau să consolidez și să coagulez comunitatea în interesul nostru, al tuturor. Nu vreau să fiu un simplu om din administrație, un simplu spectator la ceea ce ni se întâmplă, de aceea voi participa activ la viata socială a urbei, din poziția de primar, începând din data de 6 iunie 2016.

Sper că v-am demonstrat, până acum, că sunt un om modest, un om din popor, iar funcția de primar este doar un prilej de a veni în sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii noştri, în orașul nostru.”

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

ANUNȚ ECOAQUA/ Joi, 21 aprilie, se oprește apa, în municipiul Călărași

joi apr. 14 , 2016
INFORMARE PRIVIND ÎNTRERUPEREA TEMPORARĂ A FURNIZĂRII APEI POTABILE ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI Societatea ECOAQUA S.A. Călăraşi, în calitate de beneficiar al contractului prin care au fost reluate lucrările la obiectivul de investitii «Extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată din aglomerarea […]