Marian Dinulescu ales, cu repetiţie, vicepreşedinte

Print Friendly, PDF & Email

Marian DinulescuNou început de an, o nouă încercare de revenire în funcţie a lui Marian Dinulescu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Deoarece la finele anului trecut, fostul vicepreşedinte, Ion Ştefan, şi-a dat demisia după ce a fost eliberat din funcţie prin hotărâre de Consiliu Judeţean, în prima şedinţă ordinară din acest an a fost revocată a Hotărârea nr. 130/2014, privind eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi a acestuia. Astfel, printr-o nouă hotărâre s-a luat act de încetarea, prin demisie, a mandatului de vicepreşedinte a lui Ion Ştefan și s-a declarat vacantă funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, acesta păstrându-şi mandatul  de consilier județean.

De menţionat că, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Călăraşi din 27.11.2014 au fost adoptate Hotărârea nr. 130/2014, privind eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi a Ion Ştefan, precum şi Hotărârea nr. 131 prin care a fost ales, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu.

Prefectul Judeţului Călăraşi a atacat ambele hotărâri în instanţă, iar acestea au fost suspendate de drept. Pentru că Ion Ştefan şi-a depus demisia din funcţie, în şedinţa ordinară din 23 decembrie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi a iniţiat şi revocarea hotărârii nr. 131/2014, privind alegerea unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, deoarece aceasta nu a produs efecte juridice. Astfel, s-a trecut la o nouă alegere de vicepreşedinte, fiind făcute două propuneri: Marian Dinulescu (PNL) şi Sorin Vrăjitoru (PSD). Cu 17 voturi pentru şi 8 împotrivă, Marian Dinulescu a fost ales, pentru a doua oară în ultimele două luni, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, acesta urmând să preia funcţia în următoarele zile, dacă hotărârea nu va fi atacată de Prefectura Călăraşi.

De menţionat că, Bogdan Georgescu, care a rămas în funcţia de vicepreşedinte în urma atacării de către Prefectură a hotărârii adoptate anul trecut, de Consiliu Judeţean, privind eliberare din funcţie, a declarat că se abţine de la votarea proiectului de hotărâre privind alegerea unui vicepreşedinte, deoarece l-a considerat ilegal.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călăraşi va construi un bazin de înot acoperit

sâm ian. 10 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱O investiţie importantă, destinată activităţilor sportive, ce va prinde contur, în municipiul Călăraşi, este un bazin şcolar de înot, acoperit. Primarul Daniel Drăgulin a precizat că lucrările de execuţie pentru construcţia acestui obiectiv ar putea să înceapă chiar în primăvara acestui an. ,,După cum bine […]