Managerul SJU Călărași/ De la 1 iulie, vom încheia contract cu CAS, ca spital de gradul III

În luna martie a acestui an, Ministerul Sănătății transmitea către conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași (SJU), un ordin prin care spitalul era declasificat, de la gradul III, la gradul IV.

Atât conducerea Consiliului Județean Călărași, care are în subordine spitalul, cât și Direcția de Sănătate Publică, nu au primit nicio adresă de înștiințare, în acest sens, motiv pentru care a fost atacat în instanță ordinul, invocându-se mai multe motive pentru care spitalul nu ar trebui declasificat.

Acțiunea instituției a înregistrat o primă victorie, prima instanță dând verdictul de suspendare a Ordinului nr. 281/10.03.2016, emis de Ministrul Sănătăţii, și revenirea la gradul III, al SJU Călărași.

Managerul Spitalului Județean, Camelia Ghiveciu, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași:

“În urma acestei sentințe, a fost suspendat ordinul de declasificare a spitalului. De la 1 iulie, vom încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, ca spital de gradul III, ceea ce înseamnă că nu vom mai pierde bani la contractarea serviciilor. Urmează să se judece pe fond procesul, Ministerul Sănătății, având dreptul la recurs. Noi am arătat că am reușit să mai angajăm medici și că stăm bine și cu aparatura medicală”, a spus managerul.

De menționat că, prin declasificare, spitalul ar fi pierdut 10% din valoarea serviciilor medicale decontate de CAS, iar gărzile ce trebuiau efectuate erau mult mai mici (2, dar au fost menținute 4), față de 11 linii de gardă necesare să fie asigurate la gradul III, din care SJU Călărași asigura doar 7.

Chiar dacă, în acest moment, situația pare rezolvată, în privința banilor care nu se vor pierde la contractarea serviciilor medicale, rămâne încă o problemă sensibilă de rezolvat: cea a medicilor și, implicit, a gărzilor ce trebuie asigurate, la acest nivel de activitate.

Please enter banners and links.

Next Post

UPDATE/ Surpriza in Consiliul Local Călărași

joi iun. 23 , 2016
In aceasta dupa amiaza, la sedinta de constituire a Consiliului Local Calarasi, surprizele nu s-au lasat asteptate. Daca în cursul dimineții se discutase o alianta intre PNL si PSD, pentru a avea cate un viceprimar de la aceste doua partide, in timpul sedintei, lucrurile s-au schimbat. În timpul ședinței, au fost […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!