Mai pune Răducu Filipescu mandatul de președinte pe masă?

Filipescu presedinteUn clasament al rezultatelor  obținute de partide, pe județe, la alegerile europarlamentare, arată că singurul județ liberal din țară a rămas Călărașiul. Chiar dacă are doar două procente în fața PSD-ului, 34,93% față de 32,54%, PNL din județul Călărași a reușit cu acest scor să fie singurul  din țară care a bătut PSD-ul.

Aparent un motiv de satisfacție,  cu siguranță, nu  și pentru liderul liberal, Răducu Filipescu (care nu a reușit să facă vreun comentariu, până acum, din cauza unui deces în familie) deoarece a luat un scor cu 15 procente mai mic decât cel pentru care a mizat cu mandatul pe masă.

La conferința de presă din 12 martie a.c., Răducu Filipescu, declara:Alegerile europarlamentare vor fi un barometru important pentru alegerile prezidențiale.Am propus, în calitate de vicepreședinte al PNL, ca fiecare președinte de organizație PNL, din țară, să răspundă cu mandatul său, dacă nu își va îndeplini procentul stabilit la alegerile europarlamentare. În judeţul Călăraşi, am un target, la europarlamentare, de 50%. Eu am propus ca, în cazul în care nu ne vom atinge rezultatele propuse, să jucăm cu mandatul pe masă, fiecare preşedinte. Alegerile europarlamentare ne vor arăta cum stăm la prezidenţiale.”

Ţinând cont că numai PSD-ul şi UDMR-ul, în zonele cu tradiție, au câştigat locul I în clasamentul partidelor pe ţară, la europarlamentare, singura excepţie fiind organizaţia PNL Călăraşi-locul I pe județ, întrebarea este:  va mai demisiona vreun preşedinte de organizaţie, deoarece niciunul nu şi-a atins targetul, cu atât mai mult, Răducu Filipescu, ce a reuşit performanţa să menţină (încă?) culoarea galbenă a judeţului Călăraşi?

Indiferent ce se va întâmpla, un lucru este sigur: prezidenţialele de la toamnă le dau deja fiori reci liberalilor din judeţ, care au pierdut –la mare diferenţă de PSD- în cele două municipii, dar au salvat “la mustaţă” primul loc pe judeţ.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Se schimbă majorităţile în Consiliile Locale şi Judeţean? Ce surprize pot urma!

joi mai 29 , 2014
Dacă în campania pentru alegerile europarlamentare, P.S.D. a defilat cu sloganul “USL trăieşte”, mai degrabă pentru a păstra cât mai mult din electoratul ostil lui Traian Băsescu, decât din convingerea că alianţa cu P.N.L. s-ar putea reface după 25 mai, anunţarea rezultatelor alegerilor a produs deja schimbări pe scenă politică […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!