Locul I: Călărașiul a bătut Zalăul la Ecoprovocarea

Print Friendly, PDF & Email

locul IA IV-a ediţie  a proiectului educaţional „ecOprovocarea s-a încheiat în judeţul Călărași. Festivitatea de premiere pentru județul Călărași a avut loc în ziua de 16 iunie la  Sala ,,Barbu Stirbei” din cadrul Centrului Cultural Judetean Calarasi, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene (Domnul Primar Daniel Ștefan Drăgulin, Domnul Viceprimar Virgil Dumbrava, Doamna Inspector Scolar  Melania Vulpoiu, Reprezentantul Agentiei pentru Protecția Mediului Călărași – Doamna Mariana Ivan), reprezentanților mass media locale, reprezentanților TenarisSilcotub și ViitorPlus.

„EcOprovocarea” este o competiție educațională între școli din județele Sălaj și Călărași, care are ca scop principal educarea elevilor prin implicarea activă în problemele de mediu cu care se confruntă comunităţile din care fac parte. Programul, organizat de ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilăîn parteneriat cu  TenarisSilcotub, este câștigătorul Energy Globe Award 2014 la nivel național.

 ANL_7111Editia a IV-a a competitiei educationale „ecOprovocarea” s-a desfăşurat în perioada 1 noiembrie 2013 – 31 mai 2014, în două  şcoli din Zalău şi două din Călăraşi. Echipele din judetul Calarasi s-au clasat pe locul III, echipa Colegiului Economic, respectiv locul I , echipa Scolii Gimnaziale ,,Mircea Voda” .

Fiecare şcoală a fost reprezentată de o echipă de ecoambasadori, formată din 10 elevi din clasele V-VIII şi 3 profesori. Pentru fiecare activitate desfăşurată şi pentru rezultatele obținute, echipele au primit puncte conform unui barem prestabilit. Aceştia au avut misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-şi implica şi motiva cât mai mulţi colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu etc.

,,La sfârşitul lunii octombrie 2013 am cunoscut elevi frumoşi, dar timizi, care parcă nu îndrăzneau să își planifice lucruri mărețe de teamă că nu le vor rezolva. Lună după lună am trăit intens provocarea concursului, căci ecoambasadorii au fost plini de surprize. A fost o ediție ca nicio alta de până acum, în care echipe puternice, serioase și creative de elevi și profesori minunați au creat rezultate atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru școală. Nu putem decât să ne dăm jos pălăria în fața lor, a muncii și rezultatelor acesteia, să-i felicitam şi să speram că ei vor fi și de acum înainte ecoambasadorii de care planeta are nevoie.” a spus Lucia Cojocaru, manager al proiectului „ecOprovocarea”.

 ,,Suntem mândri că acest program, pornit în urmă cu 4 ani de la o idee îndrăzneață, a devenit ceea ce este astăzi. ecOprovocarea ‘a dat înapoi’ generatii de copii care schimbă mentalități și care ne dau lecții de viață in fiecare zi,arătându-ne că avem forța de a schimba lucrurile, fără să așteptăm ca altcineva să o facă. a afirmat Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

Echipele din Calarasi au reuşit să colecteze şi să recicleze o cantitate de 11.101 kilograme de deşeuri, au plantat 120 de arbori, au amenajat  11.500  metri pătraţi de spaţiu verde, au adunat peste 43 de tone de deşeuri în campaniile de igienizare  , au organizat 624 campanii de conştientizare în rândul populaţiei din Calarasi şi au creat peste 2474 de materiale educaţionale pe teme de mediu. Toate aceste activitati au presupus 7958 de ore de voluntariat pentru mediu.  Ce face editia de anul acesta cu totul speciala este recenta apreciere internationala aratata proiectului la Energy Globe Awards. Energy Globe Award, una dintre cele mai prestigioase distincţii de mediu, recunoscută în întreaga lume, a desemnat proiectul ecOprovocarea castigator al competiţiei din 2014, la nivelul României. Echipa de proiect si cativa din fostii ecoambasadori au fost prezenti pentru ceremonia de premiere de la Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei la Bucuresti, pe 28 mai 2014. Premiul Energy Globe Award  are drept scop evidenţierea proiectelor de dezvoltare durabilă, de succes, in faţa unui public larg, de a  servi drept exemplu că fiecare dintre noi poate aduce schimbări pozitive în mediul înconjurător.

Please enter banners and links.

Next Post

20 locuri de muncă pentru șoferi camion în Anglia, oferite prin rețeaua EURES

mar iun. 17 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Angajatorii din Marea Britanie  oferă,  pun la dispoziţia şoferilor de camion din România, un număr de 20 de locuri de muncă. Pentru ocuparea acestor posturi, se solicită  permis de conducere  categoria C și E,  minim 2 ani experiență , cunoștințe de nivel mediu de limba […]