Locuinţele sociale vor fi repartizate până pe 15 septembrie

Print Friendly, PDF & Email

repartizare loc soc.După o întârziere de  peste  opt luni de zile, cele 58 de apartamente sociale, din blocurile C14 şi C13, vor fi  repartizate, de-abia la jumătatea lunii septembrie. Viceprimarul municipiului Călăraşi,  Marius Dulce, preşedintele Comisiei de Fond Locativ a precizat că, la începutul lunii septembrie, va fi organizată o şedinţă extraordinară  de Consiliu Local, în cadrul căreia va fi supusă dezbaterii, noua listă de priorităţi cu persoanele îndeptăţite să ocupe o locuinţă socială. ,,Până pe data de 15 septembrie, vom preda cheile celor  care vor intra în posesia locuinţelor sociale. În ultima perioadă, am  analizat, din nou,  toate cererile pentru locuinţe sociale şi lista de priorităţi s-a extins, de la poziţia cu numărul 58 până la cea cu numărul 67, întrucât mai avem în vedere şi repartiţia altor locuinţe sociale.  În ceea ce priveşte contestaţiile depuse în instanţă, privind  lista de priorităţi, la ora actuală, este în curs de soluţionare un singur proces, ce are termen final pe 2 septembrie,  care aparţine  unei persoane cu handicap. În funcţie de sentinţa dată de instanţă va fi repartizat şi acel apartament”,  a spus viceprimarul Dulce.

Unii solicitanţi au refuzat locuinţele sociale repartizate

,,În urma evacuărilor din ultimul timp, au mai fost eliberate  şapte locuinţe aflate în proprietatea primăriei şi, de aceea,  putem sa repartizăm aceste locuinţe şi altor solicitanţi aflaţi pe lista de repartiţie. Numai că unii dintre aceştia refuză să ocupe acele locuinţe. În momentul în care am avut disponibile şi cele şapte  apartamente din alte blocuri, am reluat discuţiile cu solicitanţii  care au în familie mai mulţi membrii şi, care, conform punctajului acumulat,  au primit, iniţial, garsonieră intr-unul din blocurile noi. Am dorit să le oferim apartamente cu două sau trei camere  însă, doar  doi dintre aceştia au acceptat acele apartamente. Ceilalţi au preferat să rămână în garsonierele deja repartizate, pe motiv că nu au condiţii bune în  apartamentele din alte bocuri.  Refuzul acestora mă face să cred că nu au nevoie reală de o locuinţă socială, însă, noi suntem obligaţi să le-o acordăm în conformitate cu prevederile legii”, a conchis viceprimarul Dulce.

Please enter banners and links.

Next Post

Gospodării inundate, în județ, din cauza precipitațiilor abundente

mie aug. 28 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Echipaje specializate ale I.S.U. Călăraşi au acţionat timp de aproximativ 3 ore şi jumătate pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localităţile Spanţov, Chiselet şi Călăraşi, care au fost afectate de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp   Prin intervenţia lor […]