Călăraşiul invadat de mirosurile pestilenţiale.Garda de Mediu tace!

Print Friendly, PDF & Email

garda de mediuAu trecut trei luni de zile, de când semnalam, în ziarul nostru că, aerul din municipiul Călăraşi a devenit irespirabil. La orele serii, călărăşenii sunt nevoiţi să suporte mirosurile pestilenţiale de la dejecţiile de animale. Iniţial, reprezentanţii Gărzii de Mediu, instituţia îndrituită să depisteze şi să sancţioneze pe cei vinovaţi  de această situaţie, ne-a precizat că sunt două firme responsabile de mirosurile pestilenţiale, atunci fiind vorba de SC EuroAvi, ce se ocupă cu creşterea şi abatorizarea  păsărilor şi SC Nutricom, firmă specializată în creşterea  porcilor. La acea dată, Garda de Mediu a impus câteva măsuri pentru neutralizarea deşeurilor animale depozitate şi firmele respective au primit doar avertismente, fără ca situaţia să cunoască vreo ameliorare. În continuare, Călăraşiul este invadat de mirosurile pestilenţiale, în timp ce Garda de Mediu…. tace.   Fiind o problemă arzătoare a întregii comunităţi, ar fi fost normal şi firesc, ca reprezentanţii Gărzii de Mediu să organizeze o conferinţă de presă şi să spună care este  sursa mirosurilor pestilenţiale pentru a aduce la cunoştinţa opiniei publice măsurile pe care le-a luat, pentru a stopa această situaţie. Dar cum comisarii Gărzii de Mediu au  probabil alte preocupări, mult „mai importante”, ne-am adresat telefonic  comisarului şef al Gărzii de Mediu Călăraşi, Vasile  Gâdea, pentru a purta o discuţie,  faţă în faţă, pe această temă. Oarecum iritat de întrebarea pusă de noi, inspectorul-şef ne-a spus: ,, Am primit sesizări de la domnul primar Daniel Drăgulin, am fost sunat pe aceeaşi temă de prefectul judeţului George  Iacob şi de subprefectul Coman, dar şi de alte instituţii de presă din Călăraşi ….deocamdată sunt în cercetări. Nu înţeleg, de ce atâta agitaţie privind aceste mirosuri! Eu nu pot să vă dau un răspuns oficial, decât cu acordul Gărzii Naţionale de Mediu  dar, numai în momentul în care voi finaliza cercetările”.

Cu alte cuvinte, toţi călărăşenii sunt nevoiţi să  respire zilnic aerul urât mirositor, până când, domnul Gâdea va catadicsi să prezinte oficial ce a făcut pentru rezolvarea acestei probleme. Probabil că, primul comisar şef al Gărzii de Mediu Călăraşi  nu conştientizează faptul că este pus în fruntea acestei instituţii, pentru a rezolva problemele de mediu ale întregii comunităţi, aplicând legile în vigoare şi nu  sa adopte ,,poziţia struţului ce îşi scunde capul în nisip”.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Locuinţele sociale vor fi repartizate până pe 15 septembrie

mie aug. 28 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱După o întârziere de  peste  opt luni de zile, cele 58 de apartamente sociale, din blocurile C14 şi C13, vor fi  repartizate, de-abia la jumătatea lunii septembrie. Viceprimarul municipiului Călăraşi,  Marius Dulce, preşedintele Comisiei de Fond Locativ a precizat că, la începutul lunii septembrie, va […]

Te mai poate interesa