Liviu Muşat, cercetat de DNA: „voi dovedi în instanţă adevărul meu”

Print Friendly, PDF & Email

Liviu-Musat-ADR-Sud-Muntenia-975x1024Vineri, 13 februarie, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, directorul acestei instituţii, Liviu Muşat a ţinut să aducă în faţa opiniei publice poziţia sa faţă de ancheta DNA aflată în desfăşurare, în care are calitatea de inculpat. Aşa cum se cunoaşte, în cursul zilei de marţi, prin intermediul unui comunicat, Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA) a făcut public faptul că, în prezent, s-a demarat o anchetă penală în care este vizat preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă (în prezent, arestat preventiv pentru 30 de zile) pentru mai multe infracţiuni, dar şi alte persoane, printre care cei doi directori ai ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat şi Mariana Vişan. Aceştia din urmă sunt, în prezent sub control judiciar.  Liviu Muşat a dorit  să precizeze în faţa presei locale că respectă decizia DNA şi se va conforma  cerinţelor acestei instituţii.

,, Recunosc şi respect întru-totul acest sistem al Direcţiei Naţionale Anticorpuţie şi regulile sale. Din indiciile avute de DNA există prezumţia că aş fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu. În perioada imediat următoare voi face tot ce îmi stă în putere să demonstrez că acest aspect nu reflectă adevărul. Şi voi dovedi în instanţă adevărul meu. Ţin să menţionez faptul că această calitate pe care o am în această cercetare penală nu afectează în nici un fel activitatea Agenţiei de Dezvoltare Regională, a spus Liviu Muşat.

Aşa cum se precizează în comunicatul DNA ,, în perioada decembrie 2013-iulie 2014, Silvian Ciupercă i-a determinat pe suspecţii Muşat Liviu Gabriel, preşedinte al A.D.R. Sud Muntenia, Vişan Mariana, director adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii şi un expert de la aceeaşi agenţie, să-şi îndeplinească defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul amânării nejustificate a vizitelor de monitorizare la beneficiarii unor proiect cu finanţare europeană. Faţă de datele prezentate de DNA, directorul ADR Sud Mutenia a dorit să facă următoarele precizări: ,,Ştiu că există nişte proceduri pe care colegii mei,din subordine, le respectă şi sunt convins că nu a fost aşa. Vom strânge dovezi  prin care să îi convingem pe procurori că aşa ceva nu s-a întâmplat”.

Totodată, directorul Muşat a mai spus că nu a reuşit să conteste în instanţă controlul judiciar, deoarece nu a reuşit să strângă toate dovezile necesare, în termenul legal de 48 de ore în care ar fi putut să facă acest demers.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Bogdan Georgescu (PC) la putere sau în opoziție?

Dum feb. 15 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În această după-amiază, vicepreședintele Consiliului Județean și președinte al Partidului Conservator Călărași, Bogdan Georgescu, ne-a transmis două comunicate de presă. Așa cum ne-a obișnuit, după momentul în care președintele CJ, Răducu Filipescu, a început procedura de înlocuire a sa din funcția de vicepreședinte, Bogdan Georgescu […]