Liber la ocuparea scaunelor de directori în deconcentratele călărășene

Print Friendly, PDF & Email

Scaun_directorial_piele__ETIncepute in vara cu schimbarile unor primari si viceprimari din judet, urmate de inlocuirile directorilor din Primaria Calarasi, mutarile la nivelul conducerii institutiilor publice s-ar putea finaliza pana in data de 14 februarie a.c. .

Astfel, saptamana aceasta,  presedintele P.N.L. Calarasi, Raducu Filipescu a declarat ca intr-o luna vor fi efectuate nominalizarile celor 3 partide din U.S.L. pentru ocuparea functiilor de conducere in serviciile deconcentrate, propunerile urmand a fi transmise spre validare secretarilor partidelor din U.S.L.

Desi primul guvern USL condus de Victor Ponta a fost instalat la inceputul lunii mai 2012, iar modalitatea de impartire a functiilor de conducere a serviciilor deconcentrate din judet a fost stabilita inca din aceasta vara, putine schimbari s-au efectuat pana in prezent la acest nivel.

Angrenate in doua campanii electorale, cele locale si cele parlamentare, partidele componente U.S.L. nu au avut timp sa-si consume energia in inlocuirile directorilor pusi de fostele guverne P.D.L., procedura de schimbare nefiind deloc simpla. Pe de alta parte, s-a evitat scaderea moralului, in timpul confruntarilor electorale, pentru acei militanti politici U.S.L. care si-ar fi vazut visul de marire naruit, in cazul nenominalizarii in functiile dorite.

 

Schimbarile de pana acum s-au datorat, in principal, fie faptului ca avand mandate de conducere pe perioada determinata, interimatul unor sefi de institutii deconcentrate nu a fost reinnoit (exemplu inlocuirilor de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Călărași), fie din motive ce tin de probleme extra-profesionale (cazul presedintelui Casei Judetene de Sanatate – Victor Grosu sau a directorului Directiei pentru Accize si Operatiuni Vamale – Ion Voicu).

 

In cazul directorilor Directiei pentru Agricultura, respective a D.S.V.S.A, institutii subordinate Ministerului Agriculturii, pentru inlocuirea lui Daniel Obada si a fostului senator Nedelcu s-a folosit metoda detasarii acestora in alte judete, eventual cat mai indepartate, aceasta solutie putand fi folosita si in urmatoarea luna pentru schimbarea acelor sefi de institutii care nu vor dori sa plece de “bunavoie”.

 

Directori noi, interimari, au si institutiile din subordinea Ministerului Mediului, Maria Păun inlocuindu-l pe Virgil Ionescu la conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Călărași, iar Rodica Princea pe Rareş Ionescu la sefia Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Călărași. Si Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Călărași are, incepand cu luna ianuarie 2013, un nou sef in persoana lui Marian Cașaru, acesta luandu-i locul la conducerea institutiei lui Pascu Ifrim. De remarcat ca, pentru a deveni functionar public, Marian Cașaru a fost, pentru o foarte scurta perioada, sef de serviciu in Primaria Călărași, o metoda obisnuita folosita de partide de a angaja in institutiile publice oamenii care au nevoie de aceasta “experienta”, pentru a-i putea pune apoi, in posturile de director, ca functionari publici.

Please enter banners and links.

Next Post

Președintele Filipescu se gândește dacă se mai retrage

sâm ian. 26 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Declarația făcută de Răducu Filipescu, încă de când a candidat, în vara anului trecut, pentru încă un mandat de președinte de Consiliu Județean, aceea că intenționează să se retragă din viața publică pentru a se bucura și de anii de pensie, este deja contrazisă de […]