La 9 zile după explozie, Victor Avădanei a murit

Print Friendly, PDF & Email

Victor Avădanei, proprietarul apartamentului care a explodat în seara de Crăciun, a murit joi dupa-amiaza.

DSCF1392Odata cu moartea acestuia, anchetatorii au ramas si fara cea mai importanta marturie in dosar, mai ales ca, initial, a circulat teoria ca barbatul ar fi incercat sa se sinucida. Explozia din blocul A 38, de pe Calea Bucuresti, din Calarasi, a avut loc miercuri, chiar in ziua de Craciun, la ora 17:44. O femeie a murit, alte cinci persoane au fost ranite si 14 apartamente au fost avariate.

Accesul în scara blocului care a explodat se face numai pe baza cărţii de identitate
Luni, 30 decembrie, vicepremierul Gabirel Oprea s-a aflat, din nou, la Călăraşi pentru a evalua situaţia existentă, după deflagraţia produsă la Blocul A38, în seara zilei de 25 decembrie. Cu această ocazie, vicepriministrul Oprea a susţinut o scurtă conferinţă de presă, pentru a prezenta măsurile luate de autorităţile locale pentru siguranţa imobilului afectat de explozie. ,,Ca urmare a măsurilor pe care le-am dispus, aşa cum am discutat cu autorităţile călărăşene şi cu reprezentanţii instituţiilor din domeniu, pot spune că au fost asigurate toate condiţiile necesare pentru siguranţa blocului afectat de explozie. A fost reluată furnizarea utilităţilor, gaze, apă, canalizare şi energie electrică, la scările 1, 3, 4 şi 5. La scara 2, unde a avut loc explozia, s-a făcut rebranşarea la sistemul de apă şi canalizare, iar apartamentele de pe aceeaşi scară, de la etajele 3 şi 4 sunt branşate temporar la reţeaua de energie electrică. Echipajele ISU au intervenit pentru deblocarea căilor de acces de la scara 2 şi au salubrizat zona de materialele rezultate în urma exploziei.
Accesul în scara respectivă se face numai pe baza cărţii de identitate, pe timpul zilei şi numai pentru locatarii care doresc să mai recupereze lucrurile de strictă necesitate. Persoanele care intră în incintă sunt obligate să poarte cască de protecţie şi să fie însoţite de pompieri. Paza este asigurată, în permanenţă, de efective de jandarmi. După ce va fi finalizat întreg procesul de evaluare, vor fi acordate ajutoare de urgenţă familiilor sinistrate, conform prevederilor legale. De asemenea, proprietarii, care au poliţe facultative de asigurare, au solicitat documente oficiale, procesele verbale de intervenţie de la ISU, pentru demararea procedurilor de despăgubire, de la societăţile de asigurări. În acelaşi timp, au fost dispuse măsuri ca reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii să evalueze, periodic, prin tehnicile specifice, starea planşeului şi a plafonului de la parter şi de la etajul1, în locul unde a avut loc explozia. Am solicitat experţilor în domeniu să finalizeze, cu celeritate, toate expertizele necesare pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii exploziei.
În continuare, va fi asigurată paza la scara 2 şi vor fi verificate, periodic, instalaţiile de alimentare cu apă, gaze, energie electrică ale blocului A38. În paralel, Parchetul de pe lîngă Judecătoria Călăraşi continuă investigaţiile specifice”, a spus vicepremierul Gabriel Oprea .
Edilul Daniel Drăgulin a precizat că a luat legătura cu familia îndoliată pentru a şti dacă are nevoie de un ajutor financiar. Aceştia au spus că vor purta discuţiile pe această tema, cu autorităţile locale, mai târziu. De asemenea, primarul Drăgulin a spus că a purtat discuţii cu şase, din cele opt, familii sinistrate pentru a le asigura cazare în apartamentele aflate la dispoziţia primăriei. Până în prezent, a primit un apartament cu 3 camere, una din locatarele de pe scara 2, Curea Lucreţia

Please enter banners and links.

Next Post

Bobotează fără ger, dar plină de manifestări, la Călărași

sâm ian. 4 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Luni, 6 ianuarie, Boboteaza va strânge, la Călărași, din nou, mii de locuitori dornici să participe la una dintre cele mai importante sărbători ale anului. În programul zilei sunt trecute: momentul de sfințire al apei, recuperarea Crucii, botezul cailor și concursurile aferente. Deținătorii unui […]