Klaus Iohannis şi-a lansat candidatura la preşedinţia României, la Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

Klaus Iohannis Calarasi lansarePrimul judeţ vizitat de Klaus Iohannis, la 3 ore după depunerea la Biroul Electoral Central a candidaturii pentru funcţia de preşedinte al României, a fost Călăraşiul. Candidatul Alianţei Creştin Liberale a fost primit, sâmbătă, 20 septembrie, în Sala Polivalentă a municipiului Călăraşi, de aproximativ 2000 de susţinători.

La întâlnire, alături de Klaus Iohannis, au fost prezenţi şi cei 43 de primari ACL din judeţul Călăraşi, parlamentarii liberali din Călăraşi, consilieri judeţeni şi locali, deputata de Bucureşti, Alina Gorghiu, primarul de Arad – Gheorghe Falcă, foştii premieri Petre Roman şi Mihai Răzvan Ungureanu, europarlamentarul Eduard Hellvig, deputatul Teodor Atanasiu – prim-vicepreşedinte PNL, copreşedintele ACL – Vasile Blaga, liderul PNL Călăraşi – Răducu Filipescu şi preşedintele PDL Călăraşi, Vasile Iliuţă.

După înscrierea oficială în cursa pentru Preşedinţia României, fiind depuse peste 2,2 milioane de semnături de susţinere, Klaus Iohannis a declarat că prezenţa sa în judeţul Călăraşi nu este întâmplătoare: „Sunteţi primul judeţ pe care-l vizitez după depunerea candidaturii şi acest lucru nu este o întâmplare. Am venit la dumneavoastră pentru că dumneavoastră sunteţi în prima linie de front în această luptă şi vă mulţumesc!”

Candidatul ACL pentru funcţia de preşedinte al României spune că vrea să facă mai mult decât declaraţii de presă, oamenii aşteptând altceva de la el. Klaus Iohannis a oferit exemplul de succes din municipiul Sibiu, al cărui primar este de 14 ani: „Sunt mai hotărât ca oricând să merg mai departe şi să câştig Preşedinţia. A venit vremea faptelor, alegătorii au început să mă cunoască chiar dacă se spune că vorbesc mai puţin. Aşa este, nu sunt omul vorbelor, eu la altceva mă pricep.

70.000 de semnături strânse, la Călăraşi, pentru Iohannis

 Liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, s-a arătat sigur de victoria lui Klaus Iohannis la alegerile din luna noiembrie, exprimându-şi opinia că nici unul dintre membrii ACL nu are nici un dubiu asupra acestui lucru: ”Românii şi-au dorit şi îşi doresc un preşedinte care să facă din România o ţară respectată în Europa şi în lume. Românii îşi doresc un preşedinte care să-i iubească şi să-i respecte în acelaşi timp. Îşi doresc un preşedinte onest, echilibrat şi eficient. Îşi doresc ca el să fie garantul respectării legilor, să fie garantul unei bune administraţii, să creeze cadrul pentru atragerea de investiţii străine şi crearea de locuri de muncă.

Pe 16 noiembrie, domnul Klaus Iohannis va fi preşedintele României. Nu am nici un dubiu şi sunt convins că nici un membru al Alianţei Creştin Liberale nu are nici un dubiu.”

În judeţul Călăraşi, numărul voturilor strânse pentru candidatura lui Iohannis, la preşedinţie, au fost de 3 ori mai multe decât cele strânse pentru Victor Ponta, de PSD: 70.000, faţă de 26.000.

Klaus Iohannis Calarasi (8)După ce s-a adresat celor aproximativ 2000 de călărăşeni veniţi să-l susţină, Klaus Iohannis s-a întâlnit şi cu jurnaliştii din Călăraşi, într-o conferinţă de presă, unde a intrat într-un dialog cu aceştia. Răspunzând unei întrebări despre cum ar putea arăta Călăraşiul, după 5 ani de mandat Klaus Iohannis – preşedinte, candidatul ACL pentru Preşedinţie a răspuns: „Mult mai bine. Fiindcă nu vreau să ajung preşedinte să stau acolo şi să fiu mulţumit. Eu vreau să ajung preşedinte şi după scurt timp noul partid de dreapta să ajungă să guverneze România. Asta e ideea. Şi atunci vom dovedi cât de mult se poate face dacă Guvernul şi preşedintele lucrează împreună pentru România, nu cum avem, de o bună bucată de vreme, o situaţie absurdă, când preşedintele şi primul-ministrul se ceartă la televizor şi îşi spală rufele murdare în faţa naţiunii.

Eu sunt convins că dacă vom face lucrurile pe care ni le propunem, realmente vom avea o creştere economică ce va aduce bunăstarea şi în buzunarul oamenilor.”

Klaus Iohannis a mai declarat că deşi înţelege nevoia omului politic de a-şi mediatiza planurile de acţiune în media, el nu împărtăşeşte apetenţa actualilor conducători pentru propagandă, guvernanţii actuali stând mai mult pe micile ecrane, decât în mijlocul oamenilor: „Dacă aş vrea, aş putea să fiu în fiecare seară la TV, dar prefer să merg să mă întâlnesc cu oamenii… Avem acum un fel de guvern pe care-l vedem toată ziua bună ziua şi toată seara bună seara… la TV, doar la lucru şi la rezultate mai puţin.

Eu voi găsi echilibrul potrivit între a face şi, câteodată, a vorbi. Eu, niciodată, nu voi fi de acord să intru într-o echipă unde ne facem că ne facem… Numai politică de dragul politicii… eu nu fac. În spatele meu nu stau nici trusturi de presă, nici instituţii ori grupuri de interese obscure. În spatele meu stă Alianţa Creştin Liberală şi cele două milioane de români care au semnat pentru mine şi împreună vom schimba lucrurile în România, vom schimba felul în care se face politică în România fiindcă ne-am săturat, cu toţii, de gălăgie, de scandal inutil. Eu îmi doresc mai puţină gălăgie şi mai multă aplecare asupra problemelor, mai puţin spectacol steril şi mai multe soluţii pentru români.

Nimeni nu poate să devină singur preşedintele României. E nevoie de o echipă, iar dumneavoastră, şi milioanele de români care au semnat pentru mine, sunteţi echipa mea. Forţa voastră este forţa mea. Împreună vom câştiga!”

 Klaus Iohannis Calarasi (3) Klaus Iohannis Calarasi (1) Klaus Iohannis Calarasi (4) Klaus Iohannis Calarasi (5) Klaus Iohannis Calarasi (6)

Please enter banners and links.

Next Post

FLAG „Dunărea Călărăşeană” are proiecte în valoare de 4,7 milioane de euro

Dum sept. 21 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱S-a încheiat o  primă etapă din activitatea FLAG „Dunărea Călărăşeană”. Urmare  a sesiunilor de depunere de proiecte, organizate în  perioada iunie 2013 – iulie 2014, pe cele 4 măsuri din Strategia de dezvoltare durabilă a FLAG „Dunărea Călărăşeană” (1.1.1. “Cresterea valorii adăugate a produselor obtinute […]