Județul Călărași/ Persoane în vârstă înșelate prin metoda ,,Accidentul”

Print Friendly, PDF & Email

În urma a 10 percheziții efectuate, ieri, cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor în Penitenciarele Galați și Tulcea, precum și pe raza județelor Ialomița și Călărași, au fost reținute 8 persoane bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda accidentul.

La data de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au descins la mai multe adrese din Călărași și Ialomița precum și în Penitenciarele de Maximă Siguranță Galați și Tulcea pentru destructurarea unei grupări care acționa prin metoda accidentul.

Din cercetările efectuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, a reieșit că, în perioada 20 aprilie- 10 mai a.c. membrii grupării ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.

În sarcina celor 8 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 ani, s-a reţinut comiterea a 6 infracţiuni de înşelăciune și 2 infracțiuni de tentativă la înșelăciune, victimele fiind persoane în vârstă, din judeţul Călăraşi. Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de de aproximativ 80.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor,  au fost identificate mai multe telefoane mobile și cartele SIM deținute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați și au fost recuperați 7.000 de lei.

Faţă de cele 8 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la infracțiunea de înșelăciune, urmând ca astăzi să fie prezentate Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Viceprimarul Dragoș Coman: „Doar dacă ești orb, nu observi că prioritatea zero este asfaltarea”

vin mai 12 , 2017
În lumea politică din județul Călărași și-au găsit locul, în ultimii ani, lideri tineri, dornici să arate că merită susținerea membrilor cu experiență, implicându-se în proiecte de anvergură. Unul dintre aceștia este și Dragoș Coman, devenit viceprimar al municipiului Călărași, în iunie 2016, din partea PNL. Recentele alegeri din cadrul […]