Judeţul Călăraşi în pericol de inundaţii

Print Friendly, PDF & Email

borcea crescutaÎn aceste zile, debitul Dunării este într-o creştere alertă, iar veştile hidrologilor nu sunt deloc bune. Ei au emis cod portocaliu pe Dunăre, în intervalul 21 mai -30 mai a.c. . Printre judeţele riverane Dunării vizate de această avertizare hidrologică este şi judeţul Călăraşi. În aceste zile, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi inspectează toate digurile şi incintele îndiguite din judeţ, în vederea preîntâmpinării unor situaţii de urgenţă, care ar putea fi provocate de debitul crescut al Dunării.

Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, inspectorul şef al I.J.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, col. Popa Daniel Gheorghe şi directorul S.G.A., ing. Viorel Roman inspectează, pe parcursul întregii săptămâni, toate digurile de pe Dunăre şi braţul Borcea şi verifică în permanenţă starea incintelor îndiguite din judeţul nostru, pentru a evita producerea unor situaţii de urgenţă, care ar putea duce la inundarea unor terenuri din localităţile riverane Dunării şi pe cale de consecinţă, pentru a putea lua în cel mai scurt timp deciziile necesare în vederea intervenţiei în cazul ruperii digurilor.
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu membrii Grupului de suport tehnic la inundaţii, monitorizează în permanenţă evoluţia situaţiei hidrologice pe teritoriul judeţului şi, în consecinţă, dispune luarea deciziilor de intervenţie pentru consolidarea digurilor.
Marţi, 20 mai, s-au efectuat lucrări de consolidare la două rampe de trecere peste dig în comuna Unirea, unde s-au folosit 600 metri pătraţi de folie plastic şi 300 de saci cu nisip.
Miercuri, 21 mai, se efectuează lucrări de consolidare a digului de apărare al municipiului Călăraşi, în acest sens fiind implicaţi 16 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, care intervin cu 4 utilaje în vederea consolidării digului cu 1500 de saci cu nisip.
Tot in această zi, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi s-au deplasat în judeţ pentru a verifica incintele: Unirea- Jegălia – Gâldău; Călăraşi – Răul şi incinta Borcea de Sus.

Please enter banners and links.

Next Post

Eurocampionii PNL – cea mai competentă echipă cu cel mai bine structurat program de proiecte pentru România

mie mai 21 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Alegerile pentru Parlamentul European au adus în prim-plan o campanie golită de conținut prin mutarea accentului de la dezbaterile pentru proiectele de modernizare, de europenizare a României, proiecte de interes pentru români, – la o campanie de promovarea a prezidențiabilului Victor Ponta, prilej cu […]

Te mai poate interesa