Jandarmii demareaza acţiuni educative de prevenire a delincvenţei juvenile, în şcolile călărăşene

Print Friendly, PDF & Email

jandarmiÎn vederea prevenirii şi reducerii fenomenului violenţei juvenile, jandarmii călărăşeni desfăşoară activităţi preventiv-educative în instituţiile de învăţământ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Activităţile au ca scop informarea şi educarea tinerilor pentru adoptarea unui comportament non violent, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, în ziua de 23 februarie a.c., jandarmi din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, au fost prezenţi la Colegiul Economic din municipiul Călăraşi.

Pe parcursul întâlnirii la care au participat elevi ai clasei a IX-a, au fost prezentate sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice. În plus, elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi în alte instituţii de învăţământ.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

”De Dragobete, iubeşte românește!”- deviza tinerilor liberali călărăşeni

mar feb. 24 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Cu ocazia sărbătorii de ”Dragobete”, tinerii liberali, din cadrul Organizației Municipale Călărași, au organizat a –X- a ediție a acţiunii ”De Dragobete, iubeste românește!”.  Acțiunea s-a desfășurat lângă magazinul Altex, într-un cadru specific  tradițional românesc, unde oamenii au fost întîmpinați de tineri îmbracați în port […]