Jandarmii călărășeni au intervenit în sprijinul populației afectate de viscol

Print Friendly, PDF & Email

jandarmiIn judetul Calarasi, peste 150 de jandarmii actioneaza pentru a acorda sprijin persoanelor afectate de conditiile meteorologice, prin deszapezirea grav afectate de viscol, dar si prin distribuirea de alimente.
Astazi,30 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, la solicitarea autorităţilor locale şi a Centrului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, efective de jandarmi intervin pentru a acorda sprijin persoanelor afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile.
jandarmi 2Jandarmii acţionează pe raza a 9 localităţi din judeţ (Budeşti, Frumuşani, Piţigaia, Lehliu Gară, Buzoieni, Cuza Vodă, Belciugatele, Cojeşti şi Florica) pentru deszăpezirea gospodăriilor dar şi pentru distribuirea de alimente persoanelor afectate de viscol.
La acţiune participă 50 de jandarmi cu 7 autovehicule din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi şi 50 de jandarmi cu 6 autovehicule din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei.

IMG-20140130-WA0017În sprijinul forţelor care acţionează în acest moment, se vor alătura 90 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Tomis” Constanţa şi 50 de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei.
La solicitarea autorităţilor locale din oraşul Lehliu Gară, un echipaj format din 7 jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, intervin în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol din localitatea Buzoieni, unde zăpada depăşeşte uneori înălţimea gardurilor. Jandarmii ajută la deszăpezire în gospodăriile afectate de ninsoare şi viscol.
În vederea gestionării situaţiilor generate de fenomenele meteorologice nefavorabile, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi sunt pregătite să intervină în situaţia în care vor fi drumuri blocate, pentru evacuarea/salvarea persoanelor şi distribuirea de ceai cald, informeaza COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL.

Please enter banners and links.

Next Post

Elevii, vacanţă prelungită

joi ian. 30 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Oficial, vacanţa intersemestrială începe de vineri, 31 ianuarie, după terminarea cursurilor, acolo unde se învaţă. Practic, preşcolarii şi şcolarii au intrat în vacanţă de luni, 27 ianuarie, în judeţul Călăraşi, din cauza vremii extreme, înregistrată la noi. Ninsorile şi vântul puternic i-au băgat în vacanţă […]