Irina Ravac a fost condusă pe ultimul drum

Marți, 4 aprilie, Irina Ravac, directoarea Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Călărași, a fost condusă pe ultimul drum.

La slujba de înmormântare, de la biserica Sf. Împărați Constantin și Elena, au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, dar și numeroși călărășeni, care au cunoscut-o și au dorit să-și ia rămas bun de la cea care a știut să le fie un adevărat prieten.

După o slujbă religioasă impresionantă, oficiată de un sobor de preoți, au dorit să transmită câteva gânduri despre Omul care a fost Irina Ravac, doi buni prieteni și colaboratori ai acesteia: Mihai Dumitrescu, fost jurnalist și coleg de redacție, și Dragoș Șeuleanu, director executiv Măgurele High Tech Cluster, partener în nenumărate proiecte derulate alături de CCIA Călărași, multe dintre ele fiind scrise sau având la bază viziunea Irinei Ravac.

Cu glas tremurând, Mișu Dumitrescu a povestit o mică parte din amintirile care îl leagă de Irina Ravac.

“De sărbători, de Crăciun, obișnuiam să merg la Camera de Comerț pentru a-mi vedea colegii și colegele. Ultima dată când am ajuns acolo, Irina m-a invitat la o cafea și am început, așa cum este normal, să depănăm amintiri. Și mi-am amintit, atunci, cum un bun prieten îmi spusese, cândva: „Mihai, să nu uiți! Noi putem opri timpul. Noi ne putem schimba destinul. Pentru că deținem o putere magică, divină: amintirile.”

Această putere divină ne-a ținut uniți și aceeași ne-a adus pe toți, astăzi, aici.

Cu Irina am fost coleg la redacția ziarului „Vremuri Noi”. O mulțime de lucruri minunate am făcut împreună, dar, spre deosebire de noi, Irina avea marea calitate de a uni precizia inginerului, cu talentul scriitorului. Era un inginer de-un mare talent și un ziarist adevărat inginer.

A venit, apoi, perioada Fordoc, când s-a luptat mult cu birocrația și a reușit să facă singurul Institut de prietenie româno-francez, la Călărași (Charente-Maritime).

 Ea este autorul acestui institut, unic în țară. Zeci de primari și-au îmbunătățit activitatea în urma cursurilor de formare profesională, de la Fordoc. Zeci de copii, într-un laborator cum nu mai exista la Călărași, au învățat limba franceză.

Cine ar putea să știe câți oameni a ajutat, direct sau indirect, Irina? Greu de spus!

În aceste împrejurări, când te desparți de cei dragi, le spui „Adio”. Eu, Irinuca, nu am să pot să-ți spun niciodată „Adio”! Vei fi mereu în mintea și în sufletul meu prezentă! Dumnezeu să te odihnească în pace, în Împărăția Lui!”

Dragoș Șeuleanu a vorbit despre implicarea Irinei Ravac în orice problemă cu care veneau, la ea, cei care aveau nevoie de ajutor.

„Irina a fost un model de omenie și onestitate. Ea se gândea la, cel puțin, unul dintre noi, în fiecare zi. Nu se întâmpla să ai un necaz, un lucru pe care să nu poți să-l rezolvi, să o suni pe Irina și să nu găsească o soluție.

M-am adresat cu „Prieteni”, încă de la început, pentru că suntem prieteni prin spiritul Irinei. A fost un cetățean deosebit, așa cum amintea antevorbitorul meu, pentru că nu uita nicio clipă că e de aici. Orice lucru, de care afla, dorea să-l pună în aplicare și la Călărași. Tot timpul era preocupată de comunitatea în care a crescut și a avut succes. Irina a avut un zâmbet pentru toți, avea și o vorbă aspră, dacă greșeai, dar nu te jignea niciodată.

Să îi mulțumim pentru ceea ce ne-a transmis și tot ce a făcut cu modestie și eleganță. A fost o adevărată doamnă și a știut să se comporte, tot timpul, așa.

În amintirea ei, să fim mai buni, cu toții. Dumnezeu s-o odihnească!”

După slujba religioasă, a avut loc înmormântarea la Cimitirul Eroilor.

Irina Ravac ar fi împlinit, pe 4 iulie 2017, 60 de ani.

Condoleanțe familiei!

Drum lin, Irina, și Dumnezeu să te odihnească în pace!

Please enter banners and links.

Next Post

CCIA Călărași/ Adunare Generala 25.04.2017

mie apr. 5 , 2017
Stimata Doamna/Stimate Domnule Director,  In temeiul art. 19 din Statutul CCIA Calarasi, avem placerea de a va invita la Adunarea Generala a membrilor CCIA Calarasi, ce va avea loc, marti, 25 aprilie a.c., incepand cu ora 14,00, la sediul nostru din Calarasi, Str. Progresul, Bloc BBB, etaj 3-5. Ordinea de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!