IPJ Călărași/O grupare infracțională, specializată în trafic de persoane, destructurată

[hana-flv-player video=”https://actualitateacalarasi.ro/wp-content/uploads/2016/09/CL.mp4″ width=”600″ height=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Polițiștii din Călărași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în colaborare cu polițiștii spanioli, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane. Au fost puse în executare 10 mandate europene de arestare şi a fost recuperat un prejudiciu de 20.000 de euro.

La data de 24 august a.c., ca urmare a unei cereri de asistenţă juridică internaţională emisă de autorităţile spaniole, a fost desfășurată o operațiune comună de către polițiștii români și de cei spanioli, simultan în Budeşti, judeţul Călăraşi, precum şi pe teritoriul Spaniei.

1 (1)Astfel, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane.

La percheziţii au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum şi 6 poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole, fiind puse în executare două mandate europene de arestare emise de autorităţile spaniole, pe numele a doi bărbaţi din Budeşti.

Din cercetări, a reieșit că membrii grupării infracționale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri referitoare la transferuri bancare din Spania către România.

2Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe.

Concomitent, pe teritoriul Spaniei au fost puse în executare și confirmate 8 mandate de arestare emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, tot membri ai grupării.

Au fost identificate 10 victime şi a fost recuperat un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Intervenţie la incendiu pe A2, pe raza orașului Lehliu

mar sept. 6 , 2016
Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 de minute. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unei defecțiuni apărute la nivelul compartimentului motor al […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!