IPJ Călărași/ Pot exista pericole pentru circulația rutieră

La data de 6 ianuarie a.c., în intervalul orar 02:00 -18:00 va intra în vigoare o atenţionare cu cod portocaliu de viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care vizează şi judeţul Călăraşi.

 Cetăţenii trebuie să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu-şi pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional.

Trebuie verificată funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, acolo unde este semnalat acest fenomen!

Participanţii la trafic trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire pentru degajarea căilor de circulaţie!

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași/ Pe perioada codului meteorologic de viscol nu folosiți autoturismele, decât dacă sunteți nevoiți!

joi ian. 5 , 2017
Municipiul și județul Călărași se vor afla vineri, 6 ianuarie, între orele 02.00-18.00, sub cod portocaliu de viscol, potrivit atenționărilor meteorologice. La nivelul Primăriei municipiului Călărași a avut loc deja prima ședință a Comitetului local pentru situații de urgență, la care a participat și operatorul URBAN SA, care are contractate operațiunile […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!