Investiţia de pe platforma Siderca, pusă sub semnul incertitudinii de Filipescu

Print Friendly, PDF & Email

platforma sidercaEste cunoscut faptul că, în urmă cu o săptămână de zile, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii locali  şi-au dat acordul de principiu privind realizarea unei investiţii de 240 de milioane de euro pe platforma Siderca. Grupul economic format din  Transfinance Trust şi Simonco Holding LTD  intenţionează să construiască la Călăraşi o oţelărie electrică şi un laminor de profile cu o capacitate de 50 de tone pe şarjă,  asigurând, astfel crearea a unui număr de 350 de locuri de muncă.  Pentru  realizarea aceste investiţii, cele două firme intenţionează să cumpere o suprafaţă de teren de aproximativ 400 de hectare şi să preia Canalul  Siderurgic. Această investiţie este bine venită pentru comunitatea călărăşeană însă în spaţiul public există unele voci care s-au arătat sceptice  privind realizarea ei. Chiar preşedintele Consililiului Judeţean Răducu Filipescu, cel care a participat la discuţiile cu reprezentanţii municipalităţii şi cu  cei ai grupului economic, nu s-a declarat prea încrezător în privinţa construcţiei unei noi linii de producţie în domeniul siderurgiei la Călăraşi.

 

Cele două firme vor să facă investiţia, dar nu au banii necesari 

,, Eu susţin această investiţie, am făcut şi hârtie în sensul astă, dar problema este, dacă ei(n.r. grupul economic) au finanţarea necesară. Am fost la întâlnirea cu ei, împreună cu Dan Drăgulin, am stat faţă în faţă şi am întrebat dacă au banii necesari pentru a începe afacerea. Mi-au răspuns că au câteva bănci care le dau banii. Nu vreau să fiu înţeles greşit, eu îi susţin pe aceşti întreprinzători pentru că vor crea câteva sute de locuri de muncă. Dar investiţii de genul asta au mai fost la Călăraşi. De 10 ani de zile, de când sunt eu preşedinte al Consiliului Judeţean, au fost vreo 50-60. Toată lumea vine să investească, până când  vine vorba de bani. Când ajung la bani, vin  cu scuze, ba că banca nu le  dă finanţarea, ba că că nu sunt eligibili. În momentul în care investiţia este acoperită bancar şi prezintă şi o scrisoare  de intenţie acceptată de banca care îi  creditează, atunci pot spune că este ceva serios şi pot să îmi îndeplinesc misiunea de a rezolva problema Canalului Siderurgic, să îl aducem de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Judeţean şi să intrăm în cooperare cu  acel grupul economic”., a spus Filipescu.

,,  Dacă vor cumpara terenurile de pe platforma Siderca, vom fi siguri că investiţia se va realiza

Pentru realizarea investiţiei de 240 de milioane de euro, investitorii  şi-au exprimat intenţia să cumpere o suprafaţă de teren de 400 de hectare, de pe platforma Siderca. Acest detaliu a fost pus în discuţia ce avut loc între oficialităţile călărăşene şi reprezentanţii firmelor Transfinance Trust şi Simonco Holding LTD, după cum şi Răducu Filipescu a precizat. ,,I-am întrebat în privinţa terenului pe care doresc să construiască, pentru că este în litigiu, la ora actuală. Mi-au răspuns că acea problemă e aproape rezolvată.  Acolo, pe platforma Siderca, ei vor să cumpere 400 de hectare. Deci, vor investi o sumă destul de mare şi în achiziţia terenului. Când vor cumpăra acel teren vom fi siguri că  investiţa se va realiza… dar până atunci, eu rămân circumspect”, a mai adăugat  Răducu  Filipescu .

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Victor Ponta le-a stabilit ţinta PSD-iştilor călărăşeni, la alegerile prezidenţiale

vin iul. 25 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 24 iulie, a avut loc la Călăraşi, Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Călăraşi, în cadrul căreia a fost ales noul preşedinte al  filialei judeţene. Social democratul Dan Cristodor a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD. Din conducerea centrală […]