Învăţarea continuă pe tot parcursul vieţii

Print Friendly, PDF & Email

invatareaViaţa. Este un dar. Dar vine cu responsabilităţi, plăcute şi neplăcute. Până la un punct, alţii te învaţă setul de instrucţiuni de folosinţă, dar cheia este să găseşti punctul în care acest set de instrucţiuni poate fi actualizat şi îmbunătăţit.

Învăţarea. Cunoştinţe şi competenţe. Balanţa între cele doua ne este iniţial exterioară. Pe parcursul vieţii ai posibilitatea de a o echilibra conform propriilor tale percepţii, nevoi, interese şi dorinţe.

Orice moment al vieţii poate fi unul de cotitură, în care poţi prelua iniţiativa, te poţi lepăda de imobilism, conformism şi comoditate, în care poţi începe, sau poţi continua să-ţi propui provocări şi să le şi faci faţă, sau te poţi lăsa pe mai departe pradă dulce-amăruiei amăgiri „ce ar fi fost dacă…” Deci, continuă! Să te schimbi.

Parcursul vieţii presupune momente de detaşare. Întoarcerea la învăţare poate fi un moment de respiro în tumultul ritmului de zi cu zi, dar şi unul ce poate marca un nou început, un nou parcurs. Fiecare astfel de moment asumat de învăţare poate fi o schimbare majora în ceea ce priveşte stabilirea priorităţilor personale şi profesionale. Poate fi un dar pe care ţi-l faci în vederea transformării tale, dar şi a celor din jur. Trebuie doar să ai în vedere întărirea respectului de sine, a respectului faţă de ceilalţi şi faţă de tot ceea ce te înconjoară dar nu cuvântează.

De fapt mai trebuie ceva… Să-ţi păstrezi setea de cunoaştere şi de nou, să cauţi perfecţiunea în gândirea în perspectivă. Să-ţi dezvolţi competenţele pentru beneficii pe termen mediu şi lung. Să-ţi foloseşti atenţia distributivă, pentru asigurarea îndeplinirii scopurilor şi obiectivelor curente. Să ai încredere în potenţialul tău creativ pe care să vrei să-l explorezi şi să-l dezvolţi. Să-ţi şlefuieşti spiritul critic, dar să-l struneşti şi să-i dai o valenţă constructivă. Să fii o persoană deschisă, un spirit liber şi independent, o fire neconflictuală. Să rămâi fascinat de diferitele faţete ale comportamentului uman în situaţii dintre cele mai diverse.

Misiunea ta: lupta cu „morile de vânt” pentru promovarea mişcării, în detrimentul sedentarismului; a lucrului bine făcut, în detrimentul lucrului de mântuială care „merge şi aşa”; a ordinii şi curăţeniei fizice şi morale din tine şi din jurul tău, în detrimentul autodistrugerii inconştiente, a distrugerii bunurilor comune şi a arbitrariului în utilizarea resurselor limitate; a planificării amănunţite, măsurării de mai multe ori şi tăierii o singură dată, în detrimentul superficialităţii; a vacanţelor active, în detrimentul pachetelor all-inclusive livrate unor minţi şi trupuri inerte; a mişcării fizice şi mentale, în detrimentul stării de spectator; a atitudinii de consumator critic, în detrimentul celei pasive a celui convins de cel mai mic preţ…

Învăţarea continuă pe tot parcursul vieţii! „Da, dar…”, sau doar DAR?! După cum alegi…

Orice învăţ, are şi dezvăţ. Des…

Să ne fie învăţătură de minte. Continuu. Pe tot parcursul vieţii.

AVANT!

Material pus la dispoziţia cititorilor noştri prin intermediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa şi al portalul de job-uri CarieraNoua.ro.

Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa este susţinut de doamna deputat Raluca Surdu şi are menirea de a pune la dispoziţia comunităţii active din Colegiul Uninominal 5 – Călăraşi, într-un mod adaptat epocii vitezei, informaţii şi instrumente eficiente de dezvoltare personală şi profesională.

CarieraNoua.ro este un portal de joburi de nouă generaţie care deschide calea spre conectarea angajatorilor cu persoanele interesate de o carieră în România sau străinătate. Soluţia de recrutare include portalul, aplicaţia Facebook de recrutare, versiunea optimizată pentru mobil şi aplicaţia de joburi pentru iPhone şi Android. În plus, pe blogul portalului, cei interesaţi pot găsi articole motivaţionale, sfaturi utile, precum şi asistenţă pentru pregătirea următorilor paşi în carieră.

Please enter banners and links.

Next Post

Un tânăr, fără permis de conducere, a accidentat grav un copil

sâm nov. 21 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii rutieri au reţinut, în seara de 20 noiembrie 2015, pe un tânăr din comuna Dragalina, care a condus un autovehicul, fără a poseda permis, şi ar fi produs un accident, soldat cu rănirea gravă a unei persoane.  La data de 20 noiembrie a.c., P. […]