Intervenţii la inundaţii, în orașul Budești, în urma precipitaţiilor abundente

Autor: Florentina Chiru
08.05.2017

  Echipaje specializate de pompieri militari, din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, au acţionat în oraşul Budeşti, timp de aproximativ patru ore, pentru evacuarea apei din unsprezece gospodării cetăţeneşti, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut pe teritoriul judeţului într-un interval scurt de timp, în cursul zilei de duminică, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării în localitatea Budeşti, existând risc de inundare a multor locuinţe.

Astfel, echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitate, prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii  în data de 06.05.2017 (în intervalul orar 09.10 – 13.00), pentru evacuarea apei acumulate în exces în 11 gospodării (patru gospodării cetăţeneşti pe strada 1907, două gospodării pe strada 1 Mai, o gospodăărie pe strada Avram Iancu, o gospodărie pe strada Oituz şi trei gospodării pe strada Viitorului).

Trebuie menţionat că exista pericolul ca mai multe locuinţe din localitatea Budeşti, care erau construite din chirpici (pământ), să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă prin intervenţii eficiente, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale acestor situaţii de urgenţă.

Mai multe  echipaje de pompieri profesionişti s-au deplasat la solicitările venite prin 112, cu trei autospeciale şi trei motopompe şi au acţionat neîntrerupt pentru evacuarea apei din obiectivele afectate timp de aproximativ patru ore, informează purtătorul de cuvânt al I.S.U. Călăraşi – plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Demararea campaniei GRATUITE de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân

lun mai 8 , 2017
        Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Actualitatea de Călăraşi Ultimele postari ale lui Actualitatea de Călăraşi (vezi toate) Alin Drăgulin, candidatul PNL la primăria municipiului Călărași:,, Adevărul trebuie să fie știut de călărășeni!” - 31 mai 2024 Primarul Comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, își prezintă […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!