Îndemnul deputatei Raluca Surdu: ”2% din Colegiul 5, pentru Colegiul 5!

Print Friendly, PDF & Email

Raluca Surdu s2% din Colegiul 5, pentru Colegiul 5! – prin Asociația de Dezvoltare Comunitară Împreună pentru Viitor – Spanțov”
„Avem și prima reacție (sperăm, nu singura) la apelul nostru de identificare și promovare a organizațiilor neguvernamentale din zona Colegiului 5 – Călărași. Am deosebita plăcere de a prezenta Asociația de Dezvoltare https://www.facebook.com/pages/Impreuna-pentru-Viitor/357327794369142, înfiinţată în luna noiembrie 2011 și coordonată de trei doamne și domnișoare din Spanțov. Emilia Ion, Cristina Costea și Estera Anghel sunt trup și suflet implicate pentru comunitatea locală. Misiunea pe care și-au asumat-o este de a contribui la dezvoltarea localității lor din punct de vedere economic, social și cultural, prin activități de stimulare comunitară, promovarea voluntariatului și sprijinirea actului educațional formal și nonformal. Le apreciez de ceva vreme entuziasmul, le urmăresc cu interes activitatea și acțiunile, le cunosc performanțele (și sunt notabile) și știu că participă frecvent la atelierele de la Centrul de resurse pentru inițiativă și acțiune – Oltenița (https://www.facebook.com/CentrulDeResursePentruInitiativaSiActiuneOltenita) din care sunt sigură că găsesc elemente utile demersurilor lor.
tineri OltenitaSă vedem faptele care le recomandă:
 Campanii de strângere de fonduri pentru familii nevoiașe: ,,Moş Crăciun există! Moş Crăciun ești TU! și ,,Dăruieşte lumină!”
 În perioada noiembrie 2012-iunie 2013 au desfășurat proiectul ”Identitate, Tradiții, Bunăstare Locală” implementat de către Fundația PACT în parteneriat cu Asociația și având drept scop recuperarea patrimoniul imaterial local, pentru a stimula dezvoltarea inițiativelor de antreprenoriat social și cultural din comunitate.
 În perioada mai-octombrie 2013, proiectul ”Motivat să mă implic”, finanțat de către FDSC prin programul Călărași prin TINEri, cu scopul creșterii implicării tinerilor din comunitate pentru îmbunătățirea acesteia și cu rezultate palpabile: amenajarea unui teren de joacă pentru copii și organizarea unei tabere pentru tinerii din localitate având tema ”Competențe civice și sociale”
 În perioada iunie 2013-iulie 2014, parteneriat cu Asociația E-Romnja pentru implementarea proiectului ”Femeile rome consolidează democrația locală”, finanțat de către Mama Cash. Este un proiect adresat femeilor din comunitate și principalele activităţi vizează crearea unei echipe locale de femei rome care să reprezinte un sprijin şi model pentru tinerele fete din comunităţi în vederea vizibilităţii intereselor şi necesităţilor acestora, cât şi activităţi menite să împuternicească şi să susţină femeile rome pentru a-şi cere şi apăra drepturile.
 În perioada februarie-septembrie 2014, în parteneriat cu Fundația PACT, implementează proiectul ”Meșterii din Spanțov”, cu finanțare de la Petrom, prin programul ”Țara lui Andrei”.
 În perioada 22 octombrie 2013-30 mai 2014, desfășoară proiectul ”Club de educație alternativă pentru elevii din Spanțov” cu scopul de a sprijini integrarea socio-educativă a familiilor rome. Sunt implicați 20 de copii de nivel primar din localitate în activități extrașcolare formale și non-formale, pentru integrarea familiilor acestora, prevenirea abandonului școlar prin creșterea interesului copiiilor și al părinților pentru școală, dobândirea de abilități de viață, scăderea numarului de absențe și a ratei abandonului școlar la nivel primar și gimnazial.
Dacă eforturile Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitară ”Împreună pentru Viitor” v-au convins, căutați să le cunoașteți pe cele trei coordonatoare și oferiți-le minimum de sprijin. Până pe 26 mai 2014, putem fiecare realiza un act simplu de donație, dar nobil, prin depunerea formularului 200, respectiv a formularului 230 de către firme, pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul persoanelor fizice, respectiv din impozitul anual al firmelor (http://anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/formulare_programe_utile/formulare_explicatii/).
Datele bancare ale Asociației sunt: CUI: 29508814, cont deschis la Raiffeisen Bank, agenția Piața Romană, Bucuresti, IBAN: RO 86 RZBR 0000 0600 1571 8083.
doi-patrat2PROPUNEREA MEA ESTE SĂ PĂSTRĂM ACEȘTI BANI ÎN COMUNITĂȚILE COLEGIULUI 5! Pentru aceasta, aștept în continuare să-mi comunicați organizațiile neguvernamentale pe care le știți active în localitățile Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanțov, Ulmeni, Oltenița, urmând ca acestea să fie prezentate în continuare prin intermediul partenerilor media locali. Pentru a putea fi luate în considerare, informațiile despre aceste entități trebuie să cuprindă: numele complet; data înființării; membrii conducerii, viziunea și misiunea înființării; activitățile derulate în anul 2013; activitățile propuse pentru anul 2014; datele bancare. Descrierile pot fi trimise pe adresa de email: raluca.surdu@cdep.ro, sau depuse în format pe hârtie și format electronic la Centrul de resurse pentru inițiativă și acțiune – Oltenița din Bulevardul Republicii 24.
Felicitari Cristina, Emilia și Estera! Continuați să-i inspirați pe cei din jur și să fiți un exemplu pentru cât mai mulți oameni care doresc să facă bine în zona noastră!”

ÎMPREUNĂ.FACEM.BINE.
Raluca Surdu
Deputat, Colegiul Uninominal 5 – Călărași

Please enter banners and links.

Next Post

Hala de legume din piaţa Orizont aproape de finalizare

vin apr. 25 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Lucrările de modernizare la hala de legume din piaţa Orizont se află pe ultima sută de metri. Viceprimarul Virgil Dumbravă a dat asigurări că acest obiectiv va fi pus în funcţiune la finele lunii aprilie. În prezent, se fac ultimele retuşuri şi se execută […]