Începe Târgul de toamnă

Print Friendly, PDF & Email

balci prima paginaConform unei tradiţii vechi, de peste 100 de ani, în prima săptămână a lunii septembrie are loc, în Călăraşi, Târgul de toamnă, o sărbătoare ce  atrage, anual, peste 30.000 de vizitatori. Şi în acest an, Serviciul Public  Pieţe şi Oboare, din cadrul primăriei Călăraşi, a demarat toate pregătirile necesare pentru ca Bâlciul, aşa cum este denumit, de noi, călărăşenii, să fie o manifestare cât mai atractivă şi cât mai plăcută. Au fost concesionate toate loturile destinate  agenţilor economici ce îşi vor desfăşura activitatea în Bâlci, care au şi început  pregătirile necesare pentru deschiderea punctelor comerciale.

 100 de agenţi economici îşi vor desfăşura activitatea în Târgul de toamnă

Ca şi anul trecut, la Târgul de toamnă vor fi 100 de agenţi economici ce vor veni în întâmpinarea călărăşenilor. Aşa cum a precizat directorul  Serviciului Pieţe şi  Oboare, Vasile Manea, au fost asigurate toate condiţiile pentru buna desfăşurarea a Târgului de toamnă. Au fost asigurate toate utilităţile, s-a realizat  racordarea la reţeaua de apă potabilă şi la cea de energie electrică şi au fost efectuate operaţiuni de deratizare în zonă. ,,Anul acesta avem 20 restaurante precum şi şase patiserii. De asemenea, vor fi 6 producători de fructe din judeţul Argeş şi 10 comercianţi de legume şi fructe din Călăraşi. Pe aleea de la intrarea în Bâlci, dar şi în interiorul acestuia îşi vor desfăşura  activitatea comercianţii de mărfuri industriale (îmbrăcăminte, încălţăminte , blănuri sau obiecte de uz casnic). Nu pot omite faptul că au fost luate toate măsurile de siguranţă alimentară. Produsele din restaurante,  puse la dispoziţia călărăşenilor, sunt supuse controalelor zilnice ce sunt desfăşurate de Direcţia Sanitar Veterinară şi de către Direcţia de Sănătate Publică”, a spus directorul Manea.

Târgul de toamnă de la Călăraşi coincide cu Bâlciul de la Olteniţa

Ca şi acum cinci ani,  primele zile ale Târgului de toamnă coincid cu cele de final, ale Bâlciului de la Olteniţa şi, de aceea parcurile de distracţii vor fi  amenajate ceva mai târziu, mai precis, miercuri, 3 septembrie. Însă acest  lucru nu reprezintă un  mare incovenient,  poate, doar, o oarecare scădere, dar nesemnificativă,  a încasărilor noastre. În acest an, avem în târg 7 parcuri de distracţii, destinate atât copiilor cât şi tinerilor iubitori de adrenalină”, a afirmat Vasile Manea.

Ordinea publică va fi asigurată de poliţişti şi jandarmi

Având în vedere numărul mare de vizitatori, ce vor fi în Bâlci, primăria a avut în vedere asigurarea ordinii publice, prevenindu-se astfel conflictele şi furturile din buzunare. Şi în acest an, vor patrula echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Jandameriei  şi de la Poliţia Municipală Călăraşi. La intrarea în bâlci va funcţiona şi un punct sanitar de prim ajutor, unde, un asistent medical va putea să intervină în unele situaţii de urgenţă.

Taxele de închiriere au rămas aceleaşi ca şi acum 9 ani

Pentru a atrage cât mai mulţi agenţi economici la Târgul de toamnă,  primăria Călăraşi  nu a mai majorat taxele de închiriere de 9 ani de zile. ,,Din 2005 si până în prezent, noi nu am mai modificat taxele percepute comercianţilor. Proprietarii parcurilor de distracţii plătesc 1 leu pe metrul pătrat, pe zi, iar ceilalţi comercianţi plătesc 2 lei, pe metrul pătrat, pe zi. Până în prezent, am încasat, deja, suma de 26.000 de lei, iar până la finele târgului, sper că vom încasa, ca şi anul trecut, undeva la 80.000 de lei. Din această sumă vom acoperi toate cheltuielile şi vom avea şi un profit destul de consistent”, a mai adăugat directorul Manea.

 Târgul de toamnă, un bun exemplu al comerţului civilizat

Buna organizare, dar şi faptul că sunt asigurate  utilităţile necesare, de la aleile  interioare de acces, asfaltate, alimentarea cu apă, grupuri sanitare, alimentarea cu energie electrică, fac ca Târgul de toamnă, din Călăraşi, să fie un bun exemplu al comerţului civilizat, unde cetăţenii  se pot bucura de confort, siguranţă şi de multă bună dispoziţie.

Please enter banners and links.

Next Post

359 apartamente din Călăraşi vor fi reabilitate cu fonduri europene

vin aug. 29 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱   Una dintre priorităţile aflate pe agenda de lucru a municipalităţii călărăşene o reprezintă reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. După cum se cunoaşte, în această primăvară au fost demarate lucrările din cadrul  proiectului  accesat de primăria Călăraşi, prin Programul Operaţional Regional, ce are  o […]