În week-end, polițiștii călărășeni au verificat 265 de societăţi comerciale

Print Friendly, PDF & Email

societati-comerciale-verificate-de-politistiPoliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat, în perioada sfârşitului de săptămână, 46 de acţiuni şi 244 de controale în pieţe, oboare, baruri şi discoteci, unităţi de alimentaţie publică, precum şi pe drumurile publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Acestea au vizat prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite şi a evaziunii fiscale, reducerea riscului rutier prin combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, verificarea modului de asigurare a pazei unităţilor comerciale şi a obiectivelor.

Oamenii legii au verificat 265 de societăţi comerciale şi au înregistrat 15 dosare penale, dintre care 1 pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Au fost aplicate 1077 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 579.000 lei, au fost confiscate bunuri de 1045 lei şi au fost ridicate în numerar sume de peste 4600 lei.

 Exemple:

– În urma verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu inspectori de muncă, la o societate comercială din Călăraşi, s-a constatat că reprezentantul  legal al unităţii economice, R. Mirela, de 40 ani, a primit la muncă şapte persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă şi prestau activităţi în beneficiul societăţii. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi a celor prevăzute de Codul muncii.

– Poliţiştii l-au depistat pe R. Marius, de 31 ani, din comuna Ştefan Vodă, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au demarat cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

O nouă expoziția de pictură și grafică, cu lucrări semnate de Victor Grigore, la Muzeul Municipal Călăraşi

mar iul. 14 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 16 iulie, pe simezele Muzeului Municipal va fi deschisă o expoziţie ce va cuprinde lucrări de pictură și grafică semnate de cunoscutul artist călărăşean, Victor Grigore. Născut la Slobozia în anul 1978, absolvent al sectiei Arte Plastice – Pictură a Universității de Nord, Baia […]