În 2016, Sala Polivalentă va fi redeschisă

sala-polivalenta-calarasiPrimăria Municipiului Călărași aduce unele lămuriri cu privire la redeschiderea Sălii Polivalente, mai ales, în urma deselor comentarii negative din ultimele săptămâni pe marginea acestui subiect.

,,Așa cum este cunoscut, Primăria Municipiului Călărași a decis, în luna noiembrie 2015 să închidă Sala Polivalentă cu 1500 de locuri pentru competiții sportive, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, în urma normelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență apărute după incidentul regretabil din clubul Colectiv din Capitală. Decizia a fost una care s-a bazat pe responsabilitate și obiectivitate, deși consecințele imediate ale acesteia s-au răsfrânt asupra celor două echipe de handbal și futsal ale Călărașiului participante în Ligile Naționale, AHC Dunărea Călărași, respectiv AFC Dunărea Călărași. Acestea au fost nevoite să găsească alte săli de sport unde să susțină meciurile de acasă.

Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ, cel care are în administrare Sala polivalentă, a solicitat și a obținut în luna iunie 2015 fondurile necesare realizării trapelor de fum necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu. Aceste trape de fum au fost parte a proiectului de construcție a Sălii polivalente, derulat de Compania Națională de Investiții, însă nu au fost montate de antreprenor niciodată. Primăria Municipiului Călărași în ultimii ani a avut comunicări dese pe această temă cu constructorul, însă fără nici un rezultat pozitiv.

Astfel, în luna iulie 2015, SPCTAFL a contractat întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru executarea lucrărilor respective, Arhitect Studio CN București realizând documentația necesară, care a fost aprobată de Consiliul Local Călărași.

După obținerea avizelor solicitate de legislația în vigoare, s-a încheiat contractul de execuție lucrări ”Procurare și montare trape fum” nr. 4444/23.11.2015, cu societatea ACHRO ART INDUSTRIE SRL, cu termen de execuție o lună, de la obținerea autorizației de construcție, ce se va petrece în zilele următoare. În paralel, SPCTAFL întocmește documentația în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu a Sălii Polivalente.

Şansele ca redeschiderea Sălii Polivalente odată cu reluarea, în 2016, a campionatelor  unde evoluează echipele de handbal și futsal ale Călărașiului sunt maxime în acest moment. Primăria Municipiului Călărași rămâne în continuare alături de cele două echipe și face un apel la călărășeni să susțină, ca și până acum, sportul călărășean”, se men ţionează într-un comun icat de presă remis de către Primăria Municipiului Călăraşi.

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

În acest an, Primăria Călărași va fi colindată de 1200 de copii

mar dec. 15 , 2015
Primăria Municipiului Călărași s-a pregătit pentru a primi vizita a 1.200 de colindători, elevi și preșcolari din unitățile școlare de pe raza orașului, în zilele de miercuri, 16 decembrie 2015, și joi, 17 decembrie 2015. Este pentru al patrulea an consecutiv când Primăria Municipiului Călărași primește colindători, în preajma Sărbătorilor […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!