“Hora Prieteniei”, un emoţionant spectacol dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi”

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Dorina Petcu,profesor psihopedagog şi  director adjuct al Școlii Gimnaziale ”Carol I ” Călărași, învățământ special integrat a precizat:” Ziua InternațIonală a Persoanelor cu Dizablități  reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap.  Spectacolul“ HORA PRIETENIEI  “ initiat si organizat de Școala Gimnazială “Carol I”Călărași, Învățământ special  și-a propus să marcheze însemnătatea  acestei zile, să reduca gradul ridicat de marginalizare/excludere a persoanelor cu dizabilităţi, prin conştientizarea calităţilor şi abilităţilor acestora.

Spectacolul a fost  susținut de elevii  Şcolii Gimnaziale “CAROL I” Călăraşi, Învăţământ Special   Integrat şi invitații lor : Catinca Leu, elevă a Colegiului Economic, Dima Antonela Maria, elevă a Colegiului ”Ștefan Bănulescu” , Palatul Copiilor, coordonați de doamna director profesor Vasile Lavinia și doamna  profesor Tudor Daniela, elevii Scolii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu ” coordonaţi de doamna profesor Bucșă Elena, elevii Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul ”, coordonați de doamna profesor Staicu Georgeta, Grădinița ” Țara Copilariei” -coordonați de doamnele profesor Amzaru Claudia și Ene Ioana, Grădinița ”Step by Step” –  doamnele profesor Ene Mihaela și Ionescu Mariana, Grădinița ” Amicii” –  doamnele profesor Mănescu Carmen,și Tatavura Marilena, Centrul de Zi pentru Persoane cu Handicap al Directiei de Asistență Socială și Asociația de Sprijin al Copiilor cu Handicap –Filiala Călărași și tinerii coordonați de către  doamna profesor Ică Mona, voluntarii de la Colegiul Economic Călărași alaturi de doamna profesor Marinescu Elena, Colegiul ” Ștefan Bănulescu” coordonați de domnișoara profesor Florea Oana și doamna profesor Oprea Daniela, Scoala Gimnazială ” Constantin Brâncoveanu” doamna profesor Ioniță Anca.

Elevii din învățământul special au fost pregătiți de cadrele didactice ale fiecărei clase: Buzea Veronica, Cîinaru Irina,  Anton Elena ,Nicolae Carmen, Andrei Mihaela, Grigorută Anamaria, Lupu Simona Anamaria, Catrangiu Dan, Cangea Monica, Geanina Domnica, Florea Mirela, Brasoveanu Cristina, Grigore Daniela, Parpalea Angelica, Bordea Margareta, Sandu Marcela,Drăgan Antoanela, Vicu Nadia, Florea Elena , Alexiu Ramona, Radan Mariana , OAMENI care zi de zi îi sprijină pe aceşti copii, îi incurajează și îi însoţesc cu grijă în lumea cunoașterii.”

Inspector școlar general, prof. Mihăilescu Elena a transmis gândurile sale tuturor celor prezenți precizând că ”Solidaritatea cu persoana cu dizabilități este esențială, spectacolul pe care elevii din învățământul special integrat împreună cu invitații lor l-au pregătit sensibilizează opinia publica cu privire la beneficiile care decurg din integrarea persoanelor cu dizabilitați în viața socială, economică și culturală. Felicit elevii și profesorii coordonatori pentru inițiativă. Prin acest spectacol oferiți șansa întregii comunități să se bucure de talentul și dăruirea voastră!”

Senator Roxana Pațurcă a transmis un mesaj de suflet participanților:

”Gândul meu este alături de dumneavoastră, astăzi, cu ocazia  Zilei  Internațonale de Solidaritate cu Persoanele cu Dizablități –  un prilej special prin care îmi  exprim înțelegerea, solidaritatea și respectul necondiționat în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap și familiile acestora. Fiecare dintre noi este unic – nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni diferiți, ci personalitatea acestora, caracterul, munca, talentul și aptitudinile. Vă transmit gânduri alese de apreciere, calde urări de sănătate, linişte şi multe  bucurii alături de cei dragi!”

Totodată,  organizatorul spectacolului, director adjuct al Școlii Gimnaziale ”Carol I ” Călărași, învățământ special integrat – profesor psihopedagog Petcu Dorina a facut apel la intelegere, empatie, compasiune:

” Dizabilitatea, deficiența, handicapul nu este o opțiune, nu este o alegere…este o realitate pe care anumite persoane o trăiesc zilnic, invingând prejudecăți, păstrand zâmbetul pe chip și încredere in suflet. O vorbă bună , un simplu gest de prietenie, pot atinge sufletul unei persoane aflate în suferință având asupra acesteia efecte nebănuite.

Asadar, să ne deschidem inimile, să fim  buni, empatici, să acceptăm faptul că fiecare este unic, iar ziua de astăzi,- a solidarității – este un bun început pentru această schimbare!”

„Astăzi am serbat SOLIDARITATEA,  Spectacolul  nostru s-a dorit a fi o ”Horă a prieteniei” pentru ca atunci  când mâinile sunt unite de prietenie, inimile sunt pline de bucurie…

Mulțumim din suflet pentru implicare, susținere și  participare :

Domnului Președinte al Consiliului Judetean Vasile Iliută,

Domnului Secretar al Consiliului Județean Mușat Emil,

Doamnei Inspector General Școlar Elena Mihăilescu,

Doamnei Inspector General Adjunct Steluța Caraion,

Doamnei Inspector Învățământ Special Corina –Nicoleta Magearu,

Doamnei Director executiv DGASPC Doinita Nicolae,

Părintelui Preot Vergil Achim care a oferit dulciuri tuturor copiilor, 

Domnului Sef Serviciu Evaluare Complexă, DGASPC psihopedagog Robert Șerban,

Doamnei Director Palatul Copiilor Călărași –prof.Lavinia Vasile,

Doamnei director Țara Copilăriei-prof. Daniela Soare,

Doamnei director Scoala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”-prof.Adriana Butoi,

Tuturor cadrelor didactice implicate și elevilor voluntari!”, a  mai spus Dorina Petcu

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași organizează a doua ediție a concursului ”O, brad… Frumos!”

joi dec. 7 , 2017
Autor: Florentina Chiru 07.12.2017 Primăria Municipiului Călăraşi în colaborare cu Muzeul Municipal  Călărași organizează, pentru al doilea an, concursul ”O, brad … Frumos! ”.  Pentru a participa la acest concurs doritorii trebuie să realizeze ornamente și/sau un pom de Crăciun din materiale reciclabile.  Concursul va cuprinde două secţiuni: -Ornamente de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!