Gradiniţele din Călăraşi militează pentru integrarea copiilor cu Cerinţe Educaţionale Speciale

Pentru a marca, într-un mod inedit, Ziua  Persoanelor cu Dizabilităţi, copiii şi cadrele didactice de la Grădiniţele cu Program Prelungit:” Step by Step”, “Amicii” şi Grădiniţa cu Program Normal Nr. 10, din Călăraşi, au desfăşurat, luni, 5 decembrie, o deosebită acţiune, menită să pună accentul pe necesitatea integrării copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES). Acţiunea face parte din proiectul  de parteneriat educaţional: ”Trei parteneri, acelaşi scop: Integrarea copiilor cu CES.”

Proiectul este inţiat de cadrele didactice ce îşi desfăşoara activitatea în domeniul învăţământului special integrat, la cele trei grădiniţe. Iniţiativa realizării acestui proiect s-a făcut din dorinţa de a colabora, de a coopera, precum şi pentru o integrare bună a copiilor cu C.E.S., în scopul dezvoltării relaţiei de socializare între copii şi comunitate. În acest mod va fi asigurată combaterea marginalizării copiilor cu CES, realizându-se premisa  dezvoltării unor relaţii de toleranţă, întrajutorare, prietenie şi colaborare.

Activitatea ce avut loc la începutul acestei săptămîni s-a numit „Hora prieteniei” şi a avut participanţi copiii cu CES, înscrişi în toate grupele speciale, educatori, părinţi şi bunici, precum şi preşcolari din învăţământul de masă.

Fiecare grupă de copii a făcut câte o felicitare de Crăciun, pe care au înmânat-o trecătorilor pe stradă, împreună cu un pliant. Trecătorii au socializat cu copiii, spunându-le ,, Sărbători fericite”, o urare cu un puternic impact emoţional. Apoi, copiii cu CES, împreună cu ceilalalţi colegi ai lor,   au cântat,  au dansat şi au efectuat diverse jocuri, dragi copilăriei lor: ” Ursuleţul doarme” , “Podul de piatra”, “Deschide urechea bine” .

Demn de menţionat că este faptul că  grupa  mijlocie ,,Isteţii”, de la Grădiniţa „Step by Step”,  coordonată de educatoarea Georgeta Luca, a fost alături de copiii cu CES, în această frumoasă acţiune.

Coordonatorii activităţii:”Hora prieteniei” au fost : prof. înv.preşcolar special Ene Elena-Mihaela- G.P.P. „STEP BY STEP”; prof.psihopedagog Mănescu Carmen Elvira- G.P.P. „AMICII”; prof. psihopedagog Zeţa Pompilia- G.P.P. „AMICII; prof.- educator Cangea Monica- G.P.N. NR. 10.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Comunicat/ Cultura călărășeană-încotro?

vin dec. 9 , 2016
În urma semnalelor de presă şi a multor informaţii care au circulat în privinţa activităţii MIX MUSIC, în judeţul Călăraşi, dar şi constatând pericolele care pândesc, în acest moment, dezvoltarea şi promovarea culturii de spectacol, în judeţul Călăraşi, Compania Artistică Mix Music Show organizează o conferinţă de presă. La conferinţa […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!