,,Gala Liceelor Călărăşene” şi-a premiat câştigătorii

WP_20150409_031Competiţie, emoţii, dispute, talent, adrenalină. Sunt doar câteva cuvinte care reliefează atmosfera celor patru zile în care s-a desfăşurat, la Călăraşi, un amplu eveniment cultural-educativ, dedicat elevilor de liceu. După cum se cunoaşte, în săptămâna ,,Altfel” a avut loc ,,Gala Liceelor Călărăşene”, o deosebită manifestare menită să pună în valoare talentul şi aptitudinile tinerilor liceeni. Iniţatoarea acestui amplu proiect a fost Asociaţia Kadima, ce a avut ca parteneri: Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, Insspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria Călăraşi. Elevii călărăşeni s-au întrecut într-o competiţie acerbă demonstrând că sunt buni sportivi, dansatori, desenatori, cântăreţi sau actori.

Joi, 9 aprilie, la sala de spectacole,, Barbu Ştirbei”, a avut loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia au fost răsplătiţi cu diplome şi premii în bani cei mai talentaţi liceeni călărăşeni. De asemenea, au primit diplome de merit membrii juriului, dar şi profesorii coordonatori care s-au implicat pentru buna pregătire a tinerilor.

În mijlocul elevilor şi cadrelor didactice s- aflat şi inspectorul general şcolar, prof. dr. Constantin Tudor, care a dorit să aducă în atenţie importanţa unui asemenea competiţii, dar şi a şcolii. ,,Astăzi, aici, vă redescopăr într-o conjunctură care vă stă atât de bine. Mă bucur că Asociaţa Kadima a renăscut un proiect de care nu sunt străin şi care s-a concretizat cu ani în urmă, cu mai multe spectacole dedicate tinerilor. Voi, dragi elevi, nu sunteţi supuşii noştri ( n.r. ai profesorilor ). Voi sunteţi partenerii noştri într-un proiect care să vă asigure patru competenţe. Prima competenţă este ,,a şti”, care trebuie să vă determine să învăţaţi. A doua este foarte importantă pentru viaţă şi este ,,să ştii să faci”. Aceasta trebuie să vă determine să vă aplecaţi, mai mult, spre activitatea practică. A treia competenţă este ,, să ştii să fii”. Asta înseamnă că trebuie să ştii cine eşti şi să vrei să ajungi cineva. Iar a patra competenţă este ,,să ştii să devii”, adică trebuie să învăţaţi pe tot parcursul vieţii. Acestea sunt cele patru competenţe pe care trebuie să vi le transmită şcoala.”, a afirmat prof dr. Constantin Tudor.

Elevii care s-au întrecut în cadrul Galei Liceelor Călărăşene au demostrat că au spirit competitiv, talent şi multă ingeniozitate, prin activităţile pe care le-au desfăşurat.

Colegiul Economic a ocupat Locul I şi a obţinut Trofeul Galei Liceelor Călărăşene

Liceul Teoretic ,, Mihai Eminescu” a obţinut LOCUL II

Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”a obţinut LOCUL III

Clasamentul pe probe a fost următorul:

CANTO

LOCUL I : Gabriela Amzaru – Colegiul Tehnic “Ştefan Bănulescu”;Popa Ionuţ – Liceul Tehnologic Transporturi Auto

LOCUL II :Popa Alexandra – Colegiul Economic;Popa Cristian – Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

LOCUL III : Antonela Dima – Colegiul Tehnic “Ştefan Bănulescu”;Amedeo & Sorana – Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”

COREGRAFIE

LOCUL I –Grupul ,,Clasic Tango” – Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”

LOCUL II :Grupul ,,Tezaur” – Colegiul Agricol “Sandu Aldea”

LOCUL III :Grupul ,,OPEN DOORS” – Liceul Tehnologic “Dan Mateescu”

CREATIVITATE

LOCUL I :Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei” şi Colegiul Economic

LOCUL II:Colegiul Tehnic “Ştefan Bănulescu”

LOCUL III :Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

ARTE PLASTICE

Culoare

LOCUL I:

Popa Valentina – Colegiul Economic

Neneciu Violeta – Colegiul Agricol “Sandu Aldea”

LOCUL II

Pusztaie Maria – Colegiul Agricol “Sandu Aldea”

LOCUL III:

Vlad Aurelia – Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

GRAFICĂ

LOCUL I

Chirică Nicoleta – Liceul Danubius

LOCUL II

Vîlsan Iulia – Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”

LOCUL III –Arsene Florina – Colegiul Agricol “Sandu Aldea”

Liceenii sportivi

 FETE

LOCUL I-Colegiu Economic

LOCUL  II-Liceul Danubius

LOCUL III- Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

BĂIEŢI

LOCUL I –Colegiul Economic

LOCUL II-Liceul Tehnologic “Dan Mateescu”

LOCUL III –Liceul Tehnologic Transporturi Auto

La proba de cultură generală, toate liceele au obţinut punctaj maxim şi au primit câte o diplomă de merit, iar elevilor participanţi li s-a oferit câte un bilet gratuit la spectacolul artistic ce va fi susţinut de Grupul ,,Vouă”, pe data de 18 aprilie.

WP_20150409_013 WP_20150409_031 WP_20150409_035 WP_20150409_021 WP_20150409_016

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Gașca Zurli la Călărași

joi apr. 9 , 2015
Gașca Zurli, cel mai mare teatru privat pentru copii, a susținut joi, 9 aprilie, spectacolul Am o căsuță mică, la Sala Polivalentă, din Călărași. Spectatorii au cântat, cu plăcere, melodiile cunoscute Un elefant se legăna, Dacă vesel se trăiește și piesa de rezistență a trupei, Am o căsuță mică. Copiii […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!