Fostul inspector-șef al ITM Călărași contestă decizia de demitere din funcție

Print Friendly, PDF & Email

Razvan Meseseanu

În urmă cu aproape o lună de zile, pe 20 februarie,Răzvan Meseșeanu a fost destituit din funcția de inspector-șef al ITM Călărași. Motivul invocat a fost că acesta nu a respectat Legea Funcționarului Public, după ce a sosit sentința definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Justiție și Casație,  care l-a găsit incompatibil în două situații, constatate pentru perioada cand a fost viceprimar și consilier local (2008-2009).

Pentru Actualitatea de Călărași, Răzvan Meseșeanu a declarat:

„Este vorba de două procese pe care le-am avut cu ANI. Primul a constatat că în perioada cât am fost viceprimar dețineam și PFA Meseșanu, chiar dacă nu am derulat nicio activitate pe acest PFA, iar cel de-al doilea, legat de firma Euroconsult, unde eram asociat.

În luna martie 2014, mi-a sosit sentința definitivă și irevocabilă de incompatibilitate,  decizie pe care am făcut-o cunoscută ministerului de resort la raportul semestrial de activitate, din iulie 2014, respectând strategia națională anticorupție. De atunci și până în luna ianuarie a.c., când am fost chemat la comisia de disciplină a Ministerului Muncii, nu a existat nicio reacție. Mi s-a spus că nu am respectat Legea Funcționarului Public, mai exact că trebuia să respect îndatoririle și obligațiile funcționarului public în legătură cu situația de incompatibilitate, ceea ce am făcut din moment ce am transmis conducerii, încă de anul trecut, decizia instanței.

Am contestat ordinul de destituire, pe motiv de procedură, înaintând plângerea prealabilă la ministrul muncii, urmând să fac și o cerere de suspendare a ordinului, pe motiv de nelegalitate. ”, a spus Răzvan Meseșeanu.

Please enter banners and links.

Next Post

Proiectul „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism” a ajuns la final

lun mart. 16 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Marţi, 17 martie, la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi va avea loc conferinţa organizată cu ocazia închiderii proiectului „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism”. Proiectul este finanţat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013 prin Programul Operaţional pentru Pescuit, Axa Prioritară 4, Măsura 2.1.2 Conservarea, valorificarea și promovarea […]