Fiscul nu mai poate bloca conturile bancare, decât după 30 de zile de la comunicarea somației

Print Friendly, PDF & Email

baniFiscul nu mai poate pune poprire pe conturile bancare ale contribuabililor, pentru stingerea creantelor fiscale, fara sa-i instiinteze in prealabil, se precizeaza intr-un act normativ care a modificat Codul de procedura fiscala si care a intrat recent in vigoare. Conform noilor dispozitii, poprirea se va putea realiza doar in anumite conditii, care sunt in avantajul firmelor, sustin specialistii contactati de AvocatNet.ro. Acestia au adaugat ca recentele modificari sunt binevenite si clarifica unele prevederi din legislatia fiscala.
OUG nr. 8/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 151 din 28 februarie 2014 si care a intrat in vigoare la aceeasi data, a modificat prevederile referitoare la poprire cuprinse in Codul de procedura fiscala.
Mai exact, noile reglementari stabilesc ca pentru stingerea creantelor fiscale, Fiscul va putea pune poprire pe conturile bancare ale contribuabilor doar la implinirea termenului de 30 de zile de la data la care au comunicat acest lucru contribuabililor, adica data comunicarii somatiei.
Pana acum, lucrurile functionau diferit, in sensul ca intai erau blocate conturile si de abia dupa aceea erau instiintati contribuabilii.

Please enter banners and links.

Next Post

Primăria Călărași vă invită la „SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII”

mie mart. 5 , 2014
Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului Călărași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Consiliul Județean Călărași, organizează vineri, 07.03.2014, începând cu ora 14 00,în sala Centrului Cultural Județean Călărași – Sala “Barbu Stirbei” – SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII. Organizatorii își doresc să aducă în fața călărășenilor peste 200 dintre […]