Filmat la Călărași, „Sunt o babă comunistă” va fi prezentat la Festivalul CineLatino

Print Friendly, PDF & Email

afis-i-love-PCR-ROr1Festivalul Tenaris CineLatino revine la Călărași, pentru al treilea an consecutiv, și vă propune, între 18 și 20 iulie, trei seri cu proiecții gratuite în aer liber, care includ un film realizat chiar în Călărași, întâlniri cu oameni din lumea cinematografiei, dar și un spectacol de muzică și dans din America Latină.

Tenaris CineLatino este un eveniment prin care compania TenarisSilcotub înlesnește accesul la cultura latino-americană și creează un spațiu de dialog între oameni din culturi diferite, printr-un eveniment dedicat întregii comunități. Proiecțiile vor avea loc în sala „Barbu Știrbei” a Centrului Cultural Județean Călărași.

Vineri, 18 iulie, la ora 19:00, festivalul se deschide cu un spectacol flamenco: muzica live și energia dansului latino se întâlnesc în show-ul „Flamenco Fusion”, al artiștilor argentinieni Amy & Lucas Molina, care transpune spiritul latino-american în mișcări de dans pline de rafinament și muzicalitate.

Momentul va fi urmat de proiecția unui film a cărui poveste este strâns legată de Călărași și care a fost filmat, în mare parte, chiar în acest oraș: „Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea, care va fi prezent la proiecție și va răspunde întrebărilor publicului.

Avându-i ca protagoniști pe Marian Râlea și Luminița Gheorghiu, filmul ne arată ce se întâmplă când viața liniștită de familie a unui cuplu din Călărași este tulburată de marea veste a reîntoarcerii acasă a fiicei lor, alături de logodnicul ei canadian. În același timp, în oraș se realizează un film pe fosta platformă siderurgică, iar evenimentele încep să scape de sub control.

Calarasi 2013În programul CineLatino mai sunt incluse filme precum comedia românească „Love Building”, în care 14 cupluri aflate în impas încearcă să își redescopere dragostea cu ajutorul unor terapeuți care au la rândul lor probleme, dar și „Rocker”, despre sacrificiile pe care un tată este capabil să le facă pentru fiul său.

Dintre filmele latino-americane din program se remarcă „Ploaie de vacanță” (titlu original: „Tanta Agua”) – un film despre acel moment în viaţă în care iubirea dintre părinţi şi copii încetează să mai fie simplă şi devine complexă şi pradă neînţelegerilor.

Spectatorii din Călărași vor avea ocazia să descopere și filmul răsplătit cu marele premiul al festivalului San Sebastian: „Freză nasoală” (titlu original: „Pelo Malo”), un film în care comicul și tragicul se împletesc în povestea unui băiat care își dorește mai mult decât orice ca mama lui să îl iubească cu adevărat.

Programul complet al festivalului este disponibil pe pagina de Facebook Tenaris CineLatino. Filmele nu sunt recomandate tinerilor sub 15 ani.

Prima ediție a Tenaris CineLatino a avut loc în 2012 în Călărași și în Zalău, iar din 2013 festivalul a inclus și Câmpina. Anul trecut, peste 3.300 de oameni au asistat la proiecțiile de film din cele trei orașe.

Festivalul Tenaris CineLatino este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundacion PROA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Județean Călărași.

Această iniţiativă este în concordanţă cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA şi în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internaţional de Film Calgary; Festivalul Internaţional de Film Bergamo; şi Festivalul Internaţional de Film Monterrey.

 PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI

Tenaris CineLatino – Călărași 2014

Vineri, 18 iulie

19:00: Deschidere oficială. Spectacol „Flamenco Fusion” și proiecția filmului „Sunt o babă comunistă” (RO, 94′), în prezența regizorului Stere Gulea.

Sâmbătă, 19 iulie

17:00: „Ploaie de vacanță / Tanta agua” (Uruguay, 102′)

19:00: „Rocker” (România, 91′)

21:00: „Colivia de aur / La jaula de oro” (Mexic/Spania, 102′)

Duminică, 20 iulie

19:00: „Freză nasoală / Pelo malo” (Venezuela/Peru/Germania, 93′)

21:00: „Love Building” (România, 85′)

*

Please enter banners and links.

Next Post

50 de posturi vacante pentru asistenți medicali în Germania, prin reţeaua EURES

mie iul. 16 , 2014
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași informează persoanele interesate despre existența a 50 locuri de muncă vacante pentru asistenți medicali,  comunicate de angajatorii din Germania, prin rețeaua EURES. Oferta poate fi vizualizată pe site-ul EURES național www.eures.anofm.ro    Posturile sunt pentru asistenți medicali generaliști,în spitale sau azile și […]