Filipescu vrea alegerea preşedinţilor de Consiliu Judeţean şi a primarilor, în două tururi de scrutin

Print Friendly, PDF & Email

filipescuEste cunoscut faptul că, la ora actuală, parlamentarii lucrează intens la modificarea  Legii Electorale. Printre schimbările puse în dezbatere se evidenţiază alegerea preşedinţilor de Consiliul Judeţean şi a primarilor. În această privinţă, preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, a adus în atenţie opţiunea sa, dar şi  discuţiile avute în interiorul PNL, la nivel central, pe această temă.

,,Am avut o serie de discuţii la nivelul PNL-ului privind noul Cod Electoral. Nu ascund faptul că şi în formaţiunea noastră există două curente. Unul care acreditează opţiunea alegerii preşedintelui de Consiliul Judeţean şi a primarilor în două tururi de scrutin. Asta înseamnă că toţi aleşii locali să fie votaţi uninominal. Iar cel de-al doilea curent, vizează alegerea preşedinţilor de Consiliu Judeţean din rândul consilierilor. Eu le-am explicat, colegilor mei, că viaţa m-a pus în ambele posturi. Am fost ales dintre consilierii judeţeni …şi numai Dumnezeu ştie cum am fost ales, cu jurăminte, cu mâna pe Bibile şi cu alte minunăţii, exact ca-n Evul Mediu, dacă ne aducem bine aminte. Ştiu foarte bine şi ce înseamnă să fii ales uninominal, să nu mai fii la mâna unui grup de consilieri judeţeni care pot, oricând, forma o majoritate politică în funcţie de interesele lor, creând, astfel, o mare bulversare în Consiliul Judeţean.  Însă,  vom merge în Parlament cu această propunere ca preşedinţii de Consiliu Judeţean şi primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.  Preşedinţii de Consiliul judeţean aleşi uninominal au o mai mare legitimitate, asigurând, în acelaşi timp,  şi stabilitatea politică necesară. De asemenea, sunt de acord cu limitarea, la maxim, două mandate a preşedinţilor de Consiliu Judeţean, a primarilor, dar şi a consilierilor”, a spus Răducu Filipescu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Încep lucrările la reţeaua de canalizare din municipiul Călăraşi!

joi feb. 26 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱După ani întregi de aşteptare, mult disputatul proiect european CL8, accesat de SC.Ecoaqua, începe să fie transpus în practică. Chiar din primele zile ale lunii martie, Călăraşiul se va trasforma într-u uriaş şantier în care se vor executa lucrări de modernizare şi reabilitare a întregului […]