Filipescu este convins că Raluca Surdu va candida la Giurgiu/ Deputata răspunde

Print Friendly, PDF & Email

Filipescu-Raluca SurduDe la începutul acestui an, deputata colegiului 5 Călăraşi, Raluca Surdu, a fost desemnată, de Biroul Politic Național al PNL, să răspundă de organizația PNL Giurgiu,  aflată în plin proces de reconstrucție, după ce majoritatea primarilor și parlamentarilor a plecat din partid.

Președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, care a răspuns și el de această organizație la alegerile din 2012, a fost rugat să comenteze cum vede preluarea organizației de către Raluca Surdu, în condițiile în care nu a avut curaj să o desemneze să răspundă de PNL Oltenița, pe motiv că „este femeie şi olteniţenii gândesc altfel”.

„Nu am apucat să mă întâlnesc cu Raluca pentru a discuta pe acest subiect. Dar vă daţi seama că este o mutare strategică pe care ea a făcut-o şi care este foarte corectă. Alegerile se vor face pe listă, probabil, iar aici sunt nişte oameni. S-a gândit că pe Motreanu şi Iliuţă nu îi poate da la o parte, şi atunci de pe locul 3 are slabe şanse să devină deputat, mai ales că vom rămâne cu 4, în judeţ. A trimis-o partidul acolo, e drept, dar cu acordul ei a fost făcută desemnarea, iar calculul făcut a fost, probabil, că dacă va reconstrui organizaţia, va putea candida de pe primul loc la Camera Deputaţilor. Acelaşi calcul şi l-a făcut şi  Aurel Niculae când a plecat la UNPR, iar ea la Giurgiu, pentru că ar fi fost rataţi politic. Îi va fi greu acolo, ştiu pentru că am răspuns de organizaţie, dar cred că poate face treabă bună. Nu cred că va mai candida Raluca Surdu la Călăraşi, pentru că nu a plecat la Giurgiu fără să aibă interesul de a fi prima pe listă.”

 Referitor la aceste declarații, deputata Raluca Surdu a răspuns:

„Încă din momentul desemnării mele în postura de președinte coordonator al filialei Giurgiu a PNL am ţinut să subliniez faptul că, munca pentru această organizație, nu înseamnă că voi renunţa la colegiul meu din Călăraşi şi la efortul pe care l-am depus în ultimii ani alături de o echipă extraordinară.

În contextul ultimelor declaraţii apărute în presa din Călăraşi, vreau să reiterez că nu m-am îndepărtat de Călăraşi. Din contră, sunt mai determinată ca oricând să îmi continui angajamentul luat în faţa locuitorilor din zona Olteniţei, astfel încât să putem duce împreună la capăt o serie de proiecte pe care le-am început.

Preluarea funcției de președinte interimar al PNL Giurgiu nu a avut loc la solicitarea mea, ci la solicitarea conducerii centrale a PNL, pentru a contribui la reconstrucția unei organizaţii care a avut de suferit pierderi importante în urma ordonanţei traseiştilor. Totodată, plecarea mea la Giurgiu s-a concretizat după ce am avut consultări cu primarii şi aleşii locali din colegiul pe care îl reprezint în Parlamentul României.

În momentul de faţă contează mai puţin funcţiile pe care o persoană le deține şi cine, unde va candida. Consider că este mult mai important să construim organizaţii judeţene ale PNL mult mai puternice şi mai bine pregătite pentru bătăliile electorale de anul viitor”.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Concepte esenţiale în POLITICĂ* Despre OPOZIŢIA POLITICĂ (III)

joi feb. 19 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Într-un sistem democratic opoziţia este considerată un fenomen benefic şi necesar întrucât permite confruntarea de idei, “dezbaterile” în vederea găsiri soluţiilor celor mai bune pentru problemele cu care se confruntă societatea. Drepturile şi îndatoririle opoziţiei sunt diferite de la un regim la altul. În unele […]